Şavşat'ı sel vurdu!

Şiddetli yağmur 4 yıl önce selin yaşandığı Şavşat’ta benzer manzaraların oluşmasına neden oldu. İlçede 15 Temmuz 2009 tarihinde Hüseyin Gökbayrak Caddesi’nde Şavşat Deresi’ne yapılan bentlerin yoğun yağmur nedeniyle yıkılması sonucu aynı mahallede birbirl

Şavşat'ı sel vurdu!


Şiddetli yağmur 4 yıl önce selin yaşandığı Şavşat’ta benzer manzaraların oluşmasına neden oldu. İlçede 15 Temmuz 2009 tarihinde Hüseyin Gökbayrak Caddesi’nde Şavşat Deresi’ne yapılan bentlerin yoğun yağmur nedeniyle yıkılması sonucu aynı mahallede birbirlerinin akrabası olan 5 kişi hayatını kaybetmişti. Bugün akşam saatlerinde meydana gelen ve 1 saat süren yağmur aynı aileleri tekrar mağdur ederken, korkuyu bir kez daha içlerinde yaşadılar. 4 Yıl önce ailelerinden 5 kişiyi sel sularına veren Şavşat sakinleri aşırı yağmur nedeniyle paniğe kapılıp, korkuyu tekrar yaşayarak evlerini boşalttılar.


4 Yıl önce yaşanan felakette ailelerinden 5 kişiyi sel sularına kaptıran Demiral-Durmuş ve Dede aileleri sel sularının yine evlerini vurması nedeniyle adeta isyan ettiler. Düzensiz yapılan dere ıslahı ve bentler mahalle halkına bir kez daha korku yaşatırken, aşırı yağmurda kabaran sular mahalle halkının evlerine girmeye ramak kaldı. Tonlarca ağırlıktaki taşları sürükleyip önüne gelen her şeyi süpürüp götüren sel sularının kendilerine 4 yıl önceki acıyı tekrar yaşattığını hatırlatarak şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Yetkililere adeta ateş püsküren mahalle halkından 4 yıl önce eşini aynı yerde sel sularına kaptıran Ertan Durmuş ve yakınlarını gözü önünde hiçbir şey yapamadan kendi gözleri önünde sele gitmesini gören ve günlerce bunun şokunu yaşayan Ali Dede konuşurken adeta aynı günleri yaşadılar. Ertan Durmuş ve Ali Dede yapmış oldukları konuşmada “Bu dereyi sürekli programlara alıyorlar. Ha bugün ha yarın yapacağız diyorlar. Aradan 4 yıl geçti yapılmadı. Bu derece annemizi, babamızı, eşimizi, çocuğumuzu 5 canımızı burada kaybettik. Yinemi can gitmesini bekliyorlar. Artık buraya bir çözüm bulsunlar” diyerek adeta isyan ettiler.


Şavşat’ta yaşanan sel suları nedeniyle şehir merkezinde bir müddet elektriklerin kesilmesine ve su arızalarına neden olurken Şavşat Artvin ve Şavşat Ardahan Karayolu’nun bazı bölgelerinde ulaşımın aksamasına neden oldu. Şavşat’a bağlı Armutlu mahallesinin şehir merkezi ile bağlantısını sağlayan alt yol trafiğe kapandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel