Savcı Trabzon'dan Tayin İstedi

23 Ağustos'ta Tanjant Yolu Adliye Lojmanları önünde meydana gelen trafik kazasında, Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç'in yolun karşısına geçmeye çalışan oğlu Doğukan, Celal Hellaç yönetimindeki 61 EK 676 plakalı kamyonetin çarpması sonucu hayatını kaybetmişti

Savcı Trabzon'dan Tayin İstedi

23 Ağustos'ta Tanjant Yolu Adliye Lojmanları önünde meydana gelen trafik kazasında, Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç'in yolun karşısına geçmeye çalışan oğlu Doğukan, Celal Hellaç yönetimindeki 61 EK 676 plakalı kamyonetin çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

Oğlunu Giresun'da toprağa verdikten sonra 45 gün rapor alan ve halen memleketi Giresun'un İnişdibi Beldesi'ndeki evinde kimseyle görüşmeyen savcı Fatih Genç'in tayinini İzmir'e istediği öğrenildi. Savcı Fatih Genç'in tayin istediği dilekçenin acil olarak Adalet Bakanlığı Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'na ulaştırıldığı öğrenilirken, tayin talebinin olumlu karşılandığı ifade edildi. Savcı Fatih Genç'in İzmir'de DGM'lerin yerine kurulan ve örgütlü suçlara bakmakla yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'ne savcı olarak atanacağı ileri sürüldü.

Yaklaşık 3 yıl önce geldiği Trabzon'da, milli futbolcular Fatih Tekke ve Gökdeniz'in otomobil ve işyerlerine yönelik kurşunlama olayları, Başbakan Erdoğan'a yumurta atılması, Rahip Santaro cinayeti ve Hrant Dink suikasti gibi Türkiye gündemine oturan olayların soruşturmasını yürüten ve ayrıca Basın Savcılığı görevini yürüten Fatih Genç'in, yakın çevresine, kazayı yapan şoförün yargılanması sırasında meslektaşlarını duygusal manada etkilememek için tayinini istediğini söylediği öğrenildi.

Yerel bir gazeteye açıklamada bulunan Fatih Genç, Trabzon'u ailece çok sevdiklerini, ancak kazanın olduğu bölgenin oturdukları Adliye Lojmanları'nın hemen karşısında bulunması nedeniyle anılarının sürekli tazelendiğini belirterek, “Oğlumuzu kaybettiğimiz o kaza bir anda hayatımızı ters yüz etti. Artık Trabzon'da yaşamayacağımızı anladık. Her gün oğlumuza dair anılarla yüzleşip, aynı acıyı, aynı travmayı yaşamak zorunda kalacağız. Elbette bir gün bu şehirden gidecektik. Ancak böyle gitmeyi istemezdim” dedi.

 

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel