Sarp Sınır kapısında protesto!

Türkiye'nin Gürcistan'a açılan kapısı olan Sarp Sınır Kapısı'nda toplanan bir grup, yakınlarının, suçsuz olmalarına rağmen çeşitli suçlamalar yöneltilerek Gürcistan'da tutuklandığını öne sürerek, bu ülkeyi protesto etti.Sarp Sınır Kapısı'nın Türk tarafınd

Sarp Sınır kapısında protesto!

Türkiye'nin Gürcistan'a açılan kapısı olan Sarp Sınır Kapısı'nda toplanan bir grup, yakınlarının, suçsuz olmalarına rağmen çeşitli suçlamalar yöneltilerek Gürcistan'da tutuklandığını öne sürerek, bu ülkeyi protesto etti.

Sarp Sınır Kapısı'nın Türk tarafında, Mağdur Aileleri Derneği'nin organizasyonuyla bir araya gelen ve yakınlarının Gürcistan'da tutuklu bulunduğunu savunan bir grup, Gürcistan aleyhine çeşitli pankartlar açıp sloganlar attı.

Mağdur Aileleri Derneği Başkanı Nuriye Kaputoğlu, grup adına yaptığı açıklamada, Gürcistan'a giden ve aralarında TIR sürücülerinin de yer aldığı bazı Türk vatandaşlarının, bu ülkede suçları olmadığı halde çeşitli suçlamalar yöneltilerek tutuklandığını söyledi.

Gürcistan'da tutuklanan Türk vatandaşlarının bu ülkede adil yargılanmadığını, çaresizlik içinde bekletildiklerini ifade eden Kaputoğlu, gözaltına alınan Türk vatandaşlarının Türk konsolosluğu ile ailelerine haber vermelerinin de engellendiğini savundu.

Kaputoğlu, komşu ülkede Gürcülerin işlediği suç ile aynı suça karıştığı iddia edilen Türkler'e verilen cezalarda da çok büyük farklılıklar olduğunu, Türkler'in cezaevlerinde insanlık dışı şartlarda bulunduğunu anlatarak, Türkiye ile Gürcistan arasındaki Adli Yardımlaşma Antlaşması'nın gereğinin yerine getirilerek, Türk vatandaşlarının cezasını Türkiye'de çekmesi için Türk devletinin girişimlerde bulunmasını istedi.

Gruptaki bazı kişiler de Gürcistan güvenlik güçlerinin, Türk TIR'ları ile küçük araçlara, kontrol bahanesiyle gizlice uyuşturucu ve suç unsuru madde yerleştirip sürücüleri tutukladıklarını, serbest bırakılmaları karşılığında da yüklü miktarda para istediklerini öne sürdü.

Protesto sırasında, Sarp Sınır Kapısı'nın içindeki bir Gürcü vatandaşı dövmek amacıyla kapının demir korkuluklarına tırmanmak isteyen gruptaki bazı kişiler, Türk güvenlik güçlerince engellendi.

Gürcistan'da yakınları tutuklu olan bazı kişiler de gözyaşlarını tutamadı.

Gruptakiler, protestonun ardından dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel