Sarp sınır kapısında dönüş eziyeti! Kalabalık her geçen dakika artıyor

Sarp sınır kapısı'nda yılbaşı yoğunluğu devam ediyor.

Sarp sınır kapısında dönüş eziyeti! Kalabalık her geçen dakika artıyor

Artvin’in Kemalpaşa ilçesindeki Sarp Sınır Kapısı, 2024 yılbaşında yaşanan yoğunlukla gündemde. Yılbaşı kutlamaları için Gürcistan'a geçen Türk vatandaşları, bugün yurda dönüş yapmaya başladı. Ancak, Karadeniz ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen vatandaşların yoğun ilgisi, sınır kapısında uzun kuyrukların oluşmasına yol açtı.

Gürcistan tarafında bekleyen vatandaşlar, geçiş izni konusunda yaşanan sorunlar nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını belirtti. Bazıları kapıların kapatıldığını iddia ederken, dönüş yolculukları çileye dönüşen vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Gürcistan'ın, Türk vatandaşlarından pasaport ve vize talep etmemesi nedeniyle sıkça tercih edilen bir destinasyon olması, özellikle bayram ve özel günlerde Sarp Sınır Kapısı'nda benzer yoğunlukların yaşanmasına sebep oluyor. Bu durum, hem vatandaşlar hem de yetkililer için önemli bir planlama ve düzenleme konusu haline gelmiş durumda.

whatsapp-image-2024-01-01-at-18-15-29.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler