Sarp sınır kapısı sökülüyor

Artvin'de ki Sarp Sınır Kapısı yıkılıp yeniden inşa edilecek.

Sarp sınır kapısı sökülüyor
Haber 61 / ÖZEL HABER

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, geçtiğimiz günlerde gümrük idareleri arasındaki var olan işbirliğini daha da ileriye götürmek adına Gürcistan’da mevkidaşıyla birtakım görüşmelerde bulunmuştu.
Görüşmeler esnasında, Sarp Sınır Kapısı'nın kapasitesinin yetersizliği nedeniyle yeniden inşası kararı alınmıştı.

Haber 61'in edindiği bilgiye göre, Sarp Sınır Kapısı yeniden inşa edilmek üzere Kasım ayında sökülmeye başlanacak. 1989'da hizmete açılan Sarp Sınır Kapısı'nı TOBB'a bağlı Gümrük ve Turizm İşletmeleri (GTİ) inşa edecek. 18 Ayda tammamlanması planlanan  Sınır Kapısı ihalesinin tamamlanarak askıya çıkarıldığı belirtilirken, GTİ tarafından yapılan projeye göre 2 olan mevcut kapının sayısı 6'ya çıkartılacak. Son derece modern olarak planlanan Sarp sınır kapısı iki katlı  olarak hizmet verecek. Alt kattan araç geçişleri için planlama yapıyılırken üst kattatada yolcu girişleri olacak.
Sarp Sınır kapısında geçiş yapılan kapı sayısının az olması, özellikle araç geçişlerinde ciddi aksamalara ve kilometrelerce kuyruk oluşmasına neden oluyordu. Sarp Sınır Kapısı'nın yenilenmesi, iki ülke arasındaki trafiği büyük ölçüde rahatlatacak. 

Geçmişte de Sarp Sınır Kapısı'nı inşa eden ve yeniden inşa edecek olan GTİ şirketi, bugüne kadar Cilvegözü, Sarp, Hamzabeyli, Kapıkule ve Nusaybin Sınır Kapılarını da inşa etmişti. 



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel