Sarp Gümrük Kapısı genişliyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Sarp Gümrük Kapısı'nın, güneye doğru genişletileceğini belirterek, "Oradaki tünelin yanında bir tünel daha açacağız" dedi.Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret

Sarp Gümrük Kapısı genişliyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Sarp Gümrük Kapısı'nın, güneye doğru genişletileceğini belirterek, "Oradaki tünelin yanında bir tünel daha açacağız" dedi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ile Samsun Port'u gezdi.
 
Daha sonra Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği "Üreten Samsun'un Yıldızları Ödül Töreni"ne katılan Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, bakanlık  olarak halkı hep gündemlerinde tuttuklarını söyledi.
 
Onun için gümrük kapılarını fiziki anlamda yenilediklerini belirten Yazıcı, "Bakın hemen Doğu'da Sarp Gümrük Kapımız var. Yap-işlet-devret modeliyle bu kapıyı yeniledik" diye konuştu.
 
Sarp Gümrük Kapısı'nı yenilemeden önce Gürcistan ile ortak gümrük kapısı yapımı konusunda anlaşma imzaladıklarını da anımsatan Yazıcı, şunları kaydetti: "Arzu ettik ki ortak yapalım kapıyı. Tek kapı iki gümrük idaresi olsun. Dünyada bunun birkaç örneği var. ABD ile Meksika arasında var. Fransa'nın komşusuyla var. Türkiye'de de bunu hayata geçirmek istedik.
 
Bu özgün bir uygulama. Gürcü komşularımız 'evet' dediler ama sonra caydılar. Biz yapmak zorunda kaldık, yaptık. Sonra kendi kapılarını yaptılar ama bizim kapıyı dikkate almadan bir kapı yaptılar. Kapılar örtüşmedi. Şimdi gidip gelen diyor ki 'vay şu tarafta şöyle bir kapı var, bu tarafta böyle bir kapı var.' Ne yapalım şimdi, hududu çizen öyle çizmiş. Yani ovanın geldiği yerde sınır koymuş. Bizim taraf engebeli, öteki taraf düzlük.
 
Ama engel yok önümüzde, bunu da aşacağız. Geçenlerde keşif yaptık, mevcut Sarp Gümrük Kapısı'nın hemen güney tarafında askeri saha var, orayı gezdik. Askeri yetkililerle konuştuk. İnşallah Milli Savunma Bakanımız da çözümde yardımcı olacak. Kapıyı o alana doğru genişleteceğiz. Bir miktarda belki istimlak yapacağız. Oradaki tünelin yanında bir tünel daha açacağız. Ovaları dağların altından birleştiriyoruz. Bir tünel daha açıyoruz. Çok daha işlevsel bir kapıyı inşallah orada gerçekleştireceğiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler