Santa Harabeleri sorunu bitecek

 Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, asfalt çalışmaları Trabzon İl Özel İdaresi tarafından yapılan ve turizm konusunda önemli bir potansiyele sahip olan Santa Harabeleri’ne ulaşımı sağlayacak Arsin-Yanbolu-Santa Grup yolunda incelemelerde bulundu. İl Özel

Santa Harabeleri sorunu bitecek

 

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, asfalt çalışmaları Trabzon İl Özel İdaresi tarafından yapılan ve turizm konusunda önemli bir potansiyele sahip olan Santa Harabeleri’ne ulaşımı sağlayacak Arsin-Yanbolu-Santa Grup yolunda incelemelerde bulundu. 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul’dan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Kızılcık, eşsiz bir doğal güzelliğe sahip Trabzon’un turizm konusunda hakkettiği yere ulaşması için önemli altyapı çalışmalarını yaptıklarını ifade etti. Santa Harabeleri’ne yerli ve yabancı turistlerin asfalt yolla ulaşmasının sağlanması için çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten Vali Kızılcık, Santa Harabeleri’nin turizme kazandırılması için adım adım ilerlediklerini kaydetti. Vali Kızılcık, “Yolun asfaltının bir kısmını Doğu Karadeniz Master Planı çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Santa Harabeleri’nin turizmde gereken değere ulaşması için adım adım ilerliyoruz. ilk önce yolunu asfalt yapıyoruz. Tarihi mekanlarında restorasyonunu gerçekleştirip burayı turizme açmış olacağız” şeklinde konuştu.

Arsin- Yanbolu-Santa Grup yolunun sadece turizme değil bölge insanına da hizmet vereceğini anlatan Vali Kızılcık, “Yolumuzun asfalt olması ile artık vatandaşlarımızın şehre ulaşımları daha kolaylaşacak. Biz devlet olarak vatandaşlarımızın ulaşım problemlerini çözmek zorundayız. Şehirdeki vatandaşlarımız hangi hizmetlerden istifade edebiliyorsa, kırsaldaki vatandaşlarımızda aynı hizmetlerden istifade edebilmeli. Vatandaşlarımız her şeyin en iyisine layık. Ancak onlardan da bir ricam var. Bu yolları gelişi güzel kazdırmasınlar. Eğer bir çalışma yapacaksalar onu da özel idaremizin koordinasyonunda yapsınlar. Bu şekilde yolumuzu korumuş oluruz. ve bu yol 5-6 yıl boyunca tamire ihtiyaç olmadan hizmet verir. Yapılan asfaltımız sahil yolunda yapılan asfalt ile aynı kalitede. Bu yatırımların maliyeti yüksek, o yüzden korumak vatandaşlarımıza düşüyor” dedi.

Vali Kızılcık, Gümüşhane il sınırında kalan yolun da yapımı için gerekli girişimlerin yapılmakta olduğunu belirterek, “Gümüşhane sınırlarında kalan yol ile ilgili olarak Gümüşhane Valiliği ve Özel İdaresi ile görüşmeleri devam ettiriyoruz. Zaten Doğu Karadeniz Turizm Master Planı temel amacı yaylalar arasında bağlantıyı sağlayabilmektir. Bu sayede Gümüşhane Valiliği ile ortaklaşa çalışma yürütüyoruz. Biz kendi tarafımızı tamamladıktan sonra kalan tarafı da bu proje sayesinde gerçekleştirmiş olacağız” diye konuştu.

Yol güzergahında bulunan tarihi köprülerinde restorasyonun tamamlandığını da söyleyen Vali Kızılcık, “Biz geçmişimiz ve tarihi mirasımız ile bir bütünüz. O köprüler bize ecdadımızın yadigarı. Bu tür eserlere gözümüz gibi bakmalıyız ve geleceğe en güzel şekilde aktarmalıyız” ifadelerini kullandı. 

Öte yandan Arsin-Yanbolu-Santa Grup Yolu'nun uzunluğu 47 km olup, 22 km’si karayolları, 13 km'si Trabzon İl Özel İdaresi ve 12 km'si Gümüşhane İl Özel İdaresi ağında bulunuyor. Grup köy yolu Arsin ilçesine ait 15, Yomra ilçesine ait 4 köy ve Taşköprü, Camiboğazı, Sarıçiçek gibi halkın kullandığı yaylara hizmet veriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel