Şanlıurfa'ya top mermisi düştü

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde çıkan çatışmada ateşlenen top mermisi, Akçakale ilçesinde bir mahalleye düştü.Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde çıkan çatışmada ateşlenen top mermisi, Akçakale ilçesinde bir mahalleye düş

Şanlıurfa'ya top mermisi düştü

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde çıkan çatışmada ateşlenen top mermisi, Akçakale ilçesinde bir mahalleye düştü.

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde çıkan çatışmada ateşlenen top mermisi, Akçakale ilçesinde bir mahalleye düştü.Özgür Suriye Ordusu'na bağlı birliklerin stratejik noktaları büyük ölçüde ele geçirdiği Tel Abyad ilçesinden zaman zaman top atışları duyuluyor. Bölgedeki yerel kaynaklar, Beşşar Esed'e bağlı güçlerin kontrolü ele geçiren muhalifleri top ateşine tuttuğunu iddia etti.

Bu arada Tel Abyad'tan ateşlenen bir top mermisi, Akçakale Hükümet Konağı'nın yakınındaki bir mahalleye isabet etti. Can kaybının yaşanmadığı olayda bazı ev ve işyerlerinde maddi hasar oluştu.

 Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, ilçe merkezinde bir patlama sesi duyulduğunu ve iki evin duvarlarının hasar gördüğünü söyledi.

Olay sırasında can kaybı yaşanmadığını anlatan Ayhan, ''Çok şükür can kaybı yok ama iki evin duvarı yıkıldı. Patlamamış mermiler olabileceği için şu an olay yerindeki çalışmalar sürüyor'' dedi.

Şanlıurfa Valisi: Buradaki atışlar ilçemizi hedef almamaktadır

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde çıkan çatışmada ateşlenen top mermisinin Akçakale ilçesindeki bir mahalleye düşmesine ilişkin, ''Açıklıkla söylüyorum, buradaki atışlar Akçakale ilçemizi hedef almamaktadır'' dedi.

Gazetecilerin Suriye sınırında yaşanan olaylarla ilgili sorularını cevaplayan Güvenç, Suriye'nin sınır komşusu Akçakale ilçesinin Tel Abyad ilçesine çok yakın mesafede bulunduğunu, arada sadece demiryolu olduğunu söyledi.

Yerleşim yerlerinin birbirlerine sıfır noktada bulunduğuna dikkati çeken Güvenç, şöyle devam etti:

''Şimdi Esed güçleri Tel Abyad'ı, yani Akçakale Sınır Kapısı'nı kaybetti. Kapı, muhaliflerin eline geçti. Sınırdan 13 kilometre derinlikteki Esed güçleri daha yakına gelmemek kaydıyla Tel Abyad'a havan ve tank mermisi atmakta. Bu mermiler zaman zaman sekerek sınır bölgesinde bizim tarafımıza düşmektedir. Açıklıkla söylüyorum, buradaki atışlar Akçakale ilçemizi hedef almamaktadır. Böyle bir şey düşünmüyoruz. Bunlar tamamıyla Tel Abyad'ı hedef alan mermiler ancak çok yakın olmamız dolayısıyla zaman zaman Akçakale tarafına düşmektedir.

Sizlerin haberlerde geçtiği gibi 14.00 sularında olmuş ve bir tanesi de ilk defa Hükümet Konağı'nın arkasındaki sokağa düşmüştür. Çok şükür, can kaybımız yok, bir vatandaşımız da hafif yaralı, iki binamızda da hafif hasar var.''

Bölgede durum sakin

Vali Celalettin Güvenç, konuyla ilgili hükümetin bilgilendirildiğini, askeri birliklerin de Suriye tarafına gerekli uyarıları yaptığını söyledi.

Bölgede durumun sakin olduğunu, konuyu dikkatle takip ettiklerini anlatan Güvenç, ''Altını tekrar çizerek söylüyorum, bizi hedef alarak yapılan atışlar olarak düşünmüyoruz bunu'' diye konuştu.

Akçakale ilçesinde eğitime ara verilmesiyle ilgili soru üzerine Güvenç, ''Biz okullarda, sıfır noktasındaki evlerde tedbir almıştık. Gerekli tedbirleri aldık, almaya devam edeceğiz. Çocukların okula gitmesiyle ilgili planlamamızı yapacağız'' şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler