Samsunlu asker Saydam'ın dramı

 Hatay İskenderun 39. Mekanizma Piyade Tugayı’nda askerlik yaparken daha önceden bulunan hastalığının yeniden nüksetmesi sonucu ameliyat olan Samsunlu asker Yaşar Saydam, ilaçlarını alamadığı için mağdur olduğunu söyledi. 2 yıl önce geçirdiği bir kaza son

Samsunlu asker Saydam'ın dramı

 

Hatay İskenderun 39. Mekanizma Piyade Tugayı’nda askerlik yaparken daha önceden bulunan hastalığının yeniden nüksetmesi sonucu ameliyat olan Samsunlu asker Yaşar Saydam, ilaçlarını alamadığı için mağdur olduğunu söyledi. 

2 yıl önce geçirdiği bir kaza sonrası dizinden ameliyat olan ve daha sonra iyileşerek askere giden Yaşar Saydam (21), 10 aylık askerken ayağındaki ağrıların artması üzerine İskenderun’da geçirdiği ameliyat sonrası 3 ay hava değişimi alarak memleketi Bafra’ya geldi. Koltuk değnekleri yardımıyla yürüyen Saydam, babasının da rahatsız olması sebebiyle ailesinde çalışan olmadığı için zor günler geçirdiğini, ilaçlarını alamadığını ifade ederek yetkililerden yardım istedi. Askerde iki ameliyat geçiren Yaşar Saydam, “Ailemde de sağlık sıkıntıları var. Annem üç kere mide ameliyatı geçirdi. Şu anda da sağlık sıkıntısı var. Yaklaşık 7 yıl önce ilik kanserinden bir ablamı kaybettim. Şu anda da oturduğumuz ev komşuların yardımıyla oldu“ dedi.

 

asker1.20120713113949.jpg

 

 

Babasının rahatsız olduğunu, evde çalışan olmadığı için zor günler geçirdiğini belirten evli ve bir çocuk babası Saydam, “Ayağım sakat, eski haline dönemeyebilirsin diyorlar, hiçbir zaman umudumu yitirmedim ama maddi imkanın yok. Geçimimizi onun bunun verdiğiyle sağlıyoruz. Askere gitmeden önce 5-6 ay tedavi görmüştüm ve iyileşmiştim. Normal bir şekilde çalışıyordum, yürüyordum, koşuyordum, futbol oynuyordum. Askere gittim, 10 aylıkken ayağımda ağrılar başladı. Babam kalp rahatsızlığı geçirdi, eşim tek böbrek. Kötü bir ameliyat geçirdi. Sol böbreğinde kist ve iltihap oluşması vardı, son anda kurtarıldı. Sağ böbreğinde de büyüme var, şu anda tedavisi devam ediyor. Askeriyedeki provizyonumun kapalı olduğunu söylediler, bu nedenle ilaçlarımı alamıyorum. Tanıdığım insanlara gidiyorum, ilaçlarımı aldırmaya çalışıyorum. Ayağım sakat olduğu için çalışamıyorum. Zor durumdayız, elektriklerimiz kesilecek. Tüpümüz boştu, komşumuzdan borç aldık ama şu anda temin edecek hiçbir yerim yok, zor durumdayım“ diyerek yetkililerden yardım istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler