Samsun'dan Gazze'ye tıbbi yardım desteği

Samsun'dan Gazze'ye Sahra Hastanesi ve tıbbi yardım desteği yola çıktı.

Samsun'dan Gazze'ye tıbbi yardım desteği

Sağlık Bakanlığı tarafından Gazze'ye yönelik sürdürülen sağlık yardımı çalışmaları kapsamında Samsun İl Sağlık Müdürlüğü UMKE envanterinde bulunan Sahra Hastanesi ve tıbbi yardım malzemeleri tırlara yüklenerek Gazze'ye ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Sahra Hastanesi ve tıbbi malzemelerin tırlara yüklendiği Samsun Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliği bahçesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Mustafa Uras, Gazze'de bir insanlık dramı yaşandığını dile getirdi.

Samsun'dan Gazze'ye tıbbi yardım desteğiBombalar altında yaşam mücadelesi veren Filistinlilerin her geçen gün azalan sağlık imkanlarıyla daha da zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiğine işaret eden Uras, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde sürdürülen barış ve yardım çalışmaları kapsamında, Sağlık Bakanlığımız koordinasyonunda Gazze'ye yönelik sağlık yardımı çalışmaları süratle devam etmektedir. Bu çalışmalar kapsamında Samsun İl Sağlık Müdürlüğü UMKE envanterinde bulunan Sahra Hastanemizi ve gerekli tıbbi donanım ve malzemelerle Bakanlığımız ve Samsun Büyükşehir Belediyemizin araçlarıyla bölgeye ulaştırmak üzere yola çıkarıyoruz." ifadelerini kullandı.

Samsun'dan Gazze'ye tıbbi yardım desteğiSahra Hastanesinin 50 yatak kapasiteli olduğunu ifade eden Uras, şunları kaydetti:

"Sahra Hastanesinin içerisinde acil servis, görüntüleme ve laboratuvar ünitesi, dekontiminasyon ünitesi, ameliyathane, doğum salonu, yoğun bakım ünitesi bulunmakta. Kısaca bir hastanede bulunması gereken tüm birimler bulunmaktadır. Samsun UMKE olarak geçtiğimiz yıllarda çeşitli operasyon ve afet bölgelerinde 290 gönüllümüzle hizmet etmiş bulunmaktayız. Bu nokta da Samsun İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışan tüm sağlık çalışanlarımızla Filistinli kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu belirtmek isterim. Bakanlığımızın da bu manada tarafımıza vereceği tüm görevleri şeref ve onurla yerine getireceğimizi belirtmek isterim. Türkiye Cumhuriyetinin şefkat eli her zaman mazlumların ve yardıma ihtiyacı olanların yanındadır. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin."

Tırlara yüklenen Sahra Hastanesi ve tıbbi malzemeler Gazze'ye ulaştırılmak üzere İzmir'e gönderildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel