Samsun'da Zafer Yürüyüşü

Samsun'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları çerçevesinde Garnizon Komutanlığı tarafından düzenlenen 'Zafer Yürüyüşü'ne binlerce kişi katıldı.Zafer Yürüyüşü için fener alayı, saat 20.00'de Mert Irmağı girişindeki Zübeyde

Samsun'da Zafer Yürüyüşü

Samsun'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları çerçevesinde Garnizon Komutanlığı tarafından düzenlenen 'Zafer Yürüyüşü'ne binlerce kişi katıldı.

Zafer Yürüyüşü için fener alayı, saat 20.00'de Mert Irmağı girişindeki Zübeyde Hanım Parkı'nda toplandı. Ardından Zübeyde Hanım Parkı, Ellialtılar Caddesi, İstiklal Caddesi ve 19 Mayıs Bulvarı boyunca 10 binlerce Samsunlu, ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla askerlerle iç içe zafer yürüyüşü yaptı.

İstiklal Caddesi boyunca göz alabildiğince uzayan korteje vatandaşlar alkışlarla destekte bulundu. 10. Yıl Marşı'na 10 binler eşlik ederken, 'En Büyük Asker Bizim Asker' sloganları atıldı. Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Bölge Bandosu, seslendirdiği milli marşların yanı sıra popüler eserlerle de dikkat çekti.

Görevli komutanlar tarafından yapılan konuşmalarla vatandaşların milli duyguları doruğa çıkartıldı. Kortejin en önünde bulunan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutan Vekili Deniz Kurmay Kıdemli Albay İlyas Koçak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ellerinde bayraklarla halkı selamladı. Yüzlerce rütbeli askerin de katıldığı yürüyüşte 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı.

Bu arada, Başkan Yılmaz ve komutanlar yürüyüşe katılan engelli yazar Vahit Sonay Yazgan'ın tekerlekli sandalyesini uzun süre sürerek kendisine yardımcı oldu.
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Bölge Bandosu'nun Cumhuriyet Meydanı'nda verdiği konserle sürdü.

Bando Üsteğmen Mustafa Tunçbilek'in yönettiği konserde Bando Başçavuş Ali Osman Deniz, "Türkiyem", "Ankara Türküsü", "Ben Seni Sevdim", "Dostum Dostum" ve bir çok eseri seslendirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel