Samsun'da yumurtalı eylem:1 ölü

Samsun'da bu kez tramvaya yumurta atıldı. Siyasilere protesto amacıyla atılan yumurta, bu kez tramvaya atıldı. Samsun'da, Ulaştırma Koordinasyon Merkezinde (UKOME) ulaşımla ilgili alınan kararlara tepki gösteren minibüs şoförlerinin eylemleri sürüyor. Eşl

Samsun'da yumurtalı eylem:1 ölü

Samsun'da bu kez tramvaya yumurta atıldı. Siyasilere protesto amacıyla atılan yumurta, bu kez tramvaya atıldı. Samsun'da, Ulaştırma Koordinasyon Merkezinde (UKOME) ulaşımla ilgili alınan kararlara tepki gösteren minibüs şoförlerinin eylemleri sürüyor. Eşleri, çocukları ve bazı vatandaşlardın da destek verdiği dolmuş hattı sahipleri ve şoförleri raylı sistem güzergahında yürüyüşe geçti. Bu sırada bir grup, raylı sistem vagonlarına yumurtalı saldırıda bulundu. Eylem sırasında kalp krizi geçiren minibüs hattı sahibi Ali Demir, kaldırıldığı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetti.

UKOME tarafından 3 Kasım 2010 tarihinde yapılan toplantıda Samsun'un doğu ve batı istikametinden gelen minibüs ve dolmuşların Atatürk Bulvarı'nı kullanmadan Fuar Caddesi'ne girmesi ve caddenin belli bir bölümünü kullanarak geri dönmeleriyle ilgili alınan karara tepki gösteren, bu nedenle sabah saatlerinde kontak kapatan ve raylı sistemin rayları üzerinde oturma eylemi yapan minibüs şoförleri, sorunlarının çözüme kavuşturulmaması nedeniyle eylemlerini sürdürüyor. 

Kontak kapatma ve oturma eyleminin ardından Vali Hüseyin Aksoy'la makamında görüşen Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, çıkışta yaptığı açıklamada, “Sayın Valimizin daveti üzerine kendisi ile görüştük. Konuyla ilgili olarak Vali Bey, Büyükşehir Belediye Başkanı ile bir çözüm bulunması için görüşecek. Şu an itibariyle herhangi bir sonuç yok.  Bundan sonra da çözüme ulaşılacağı yönünde bir umudumuz, beklentimiz yok” dedi.

Arkadaşları Ali Demir'in eylem sırasında kalp krizi geçirdiğini ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini belirten Apaydın, çok üzgün olduklarını da ifade etti.

Eşleri, çocukları ve bazı vatandaşlardın da destek verdiği dolmuş hattı sahipleri ve şoförleri raylı sistem güzergahında yürüyüşe geçti. Bu sırada bir grup, raylı sistem vagonlarına yumurtalı saldırıda bulundu.

Üniversite yönünden kent merkezine gelen raylı sistemin Cumhuriyet Meydanı'nın bulunduğu bölgede durduran kalabalık, yolcuların mağdur olmaması için vagonlardan inmesini istedi. Ardından raylı sistemin geri dönmesi ile eylemciler Opera durağına doğru yürüyüşe geçti.

Atatürk Kültür Merkezinin önünde barikat kuran güvenlik güçleri eylemcilerin geçişini engelledi. Bu sırada barikatı aşan bir grup eylemci, Opera durağına geçerek, raylı sistemin arkasında barikat oluşturup, raylı istemin çalışmasını engelledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler