Samsun Beyaza Büründü: Şehir Merkezinde Kar Yağışı Yeniden Başladı
Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünün uyarılarının ardından Samsun genelinde kar yağışı gece saatlerinden itibaren yeniden yüzünü gösterdi. Sabah uyanan vatandaşlar, cadde ve sokakların karla kaplandığını gördü. Mesai saatinin başlamasıyla yola çıkan Samsunlular, buzlanan yollarda ve karla kaplı kaldırımlarda yürümekte güçlük çekerek iş yerlerine ulaşmaya çalıştı.
Sahilde 5 Yükseklerde 20 Santim
Kar yağışının etkisiyle sahil şeridine yakın bölgelerde kar kalınlığı 5 santimetre olarak ölçüldü. Şehir merkezinde karın keyfini çıkaranların yanı sıra ulaşımda aksamalar yaşandığı kaydedildi. Hava tahmin uzmanları, kar yağışının devam edeceğini bildirerek vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.
Meteorolojiden Kritik Uyarı
Samsun’un yanı sıra Ordu ve Tokat’ın iç ve yüksek kesimleri için de yoğun kar uyarısı yinelendi. Tahmin raporlarına göre, özellikle yüksek rakımlı bölgelerde kar kalınlığının 20 santimetrenin üzerine çıkabileceği belirtildi. Yetkililer, don ve buzlanma riskine karşı sürücülerin dikkatli olması gerektiğini ifade etti.