Samsun'da yat limanı inşaatı!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum ilçesi, Kurupelit bölgesinde başlatılan Yat Limanı inşaatının hızla devam ettiğini söyledi.Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, Yat Limanı inşaatını yerinde inceledi. Yılmaz, Yat Limanı'nın 205 bin metreka

Samsun'da yat limanı inşaatı!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum ilçesi, Kurupelit bölgesinde başlatılan Yat Limanı inşaatının hızla devam ettiğini söyledi.

Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, Yat Limanı inşaatını yerinde inceledi. Yılmaz, Yat Limanı'nın 205 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edildiğini ve 900 metre uzunluğundaki mendireğinin kıyı çizgisi ile mesafesinin 380 metre olacağını, deniz derinliğinin ise 5 metreye ulaşacağını açıkladı.

Başkan Yılmaz, "Yıllarca denizi ve kumsalı unutmuş Samsunlulara Kurupelit'te yapılacak Yat Limanı vasıtasıyla bu keyfin yaşatılmasını ve Samsunumuzun turizmden hak ettiği payı almasını arzulamaktayım. Ayrıca Yat Limanı mendireğinin yapılması ile kıyıda yok olan kumsal yeniden oluşacak, eski güzelliğine kavuşacak. Sahil yolu ile birleştireceğimiz, Kurupelit'te yapımı süren Yat Limanı'nda ilk etapta çeşitli boyutlarda yat, tekne, yelkenli ve benzeri deniz taşıtları için kışlık konaklama ve kara park alanı oluşturulacak. Ayrıca teknelerin bakımının yapılabilmesi karaya alınıp denize indirilebilmesini sağlayacak 50 ve 70 tonluk lift sistemleri kuruluyor. Gelecek yıl bitirilmesi planlanan Yat Limanı'nda; kara ve deniz gözetleme kuleleri, otopark alanı, deniz kurtarma ve müdahale ekipleri, teknelerin lojistik gereksinimlerini karşılayacak tesisler, dalgıç hizmet birimi ve benzeri tesisler de yer alacak" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel