Samsun'da yağmur duası

Samsun’un Atakum ilçesinde kuraklığa karşı vatandaşlar hem yağmur hem de şükür duası yaptı. Yağmur nedeniyle dua camide gerçekleştirildi.Uzun süredir yağmur yağmaması ve kuraklık nedeniyle Kurugökçe köyü Yalı Mahallesi Camii imamı Mahmut Yanmış ve vatanda

Samsun'da yağmur duası

Samsun’un Atakum ilçesinde kuraklığa karşı vatandaşlar hem yağmur hem de şükür duası yaptı. Yağmur nedeniyle dua camide gerçekleştirildi.

Uzun süredir yağmur yağmaması ve kuraklık nedeniyle Kurugökçe köyü Yalı Mahallesi Camii imamı Mahmut Yanmış ve vatandaşlar tarafından yağmur duası yapılması kararlaştırıldı. Ancak iki gün önce başlayan yağmur nedeniyle yağmur duası programına şükür namazı da eklendi. Yağmur duası programı, yağmur nedeniyle Atakum ilçesindeki Taflan Yalı Camii’nde öğle namazı sonrası yapıldı. Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından imam Mahmut Yanmış, minbere çıkarak yağmur duası yaptırdı. Duanın ardından 2 rekat şükür namazı kılınıp, şükür duası ve secdesi yapıldı.

14 Aralık tarihinde Samsun’a yağan yoğun kar yağışı sonrası Atakum ilçesinin Taflan Mahallesi’ne o tarihten beri birkaç kez çise şeklinde yağmur yağdığını belirten imam Mahmut Yanmış, “14 Aralık tarihinde kar yağdıydı. O tarihten bu yana çok fazla yağmur yağmadı. Biz de yağmur duasına çıkalım, kurban keselim ve oruç tutalım dedik. Ondan sonra hatimler okuyalım dedik. Allah’ın rahmeti boldur. İnşallah Allah dualarımızı boş çevirmez dedik. Kurugökçe köyü Yalı Mahallesi Kuz mevkisinde yağmur duası için 1 hafta önce niyetlendik. Hatim cüzlerimizi dağıtmaya başladık. Cüzlerimizi Samsun ve ilçeleri ile Türkiye’nin de 39 ili olmak üzere toplam 56 cüz dağıttık. Yağmurumuz Çarşamba günü yağmaya başladı ama bizim Allah’a verilmiş bir sözümüz vardı. Kurbanımızı keseceğiz ve okunan 56 hatmin duasını yapacaktık. Onun için biz de bunu Kuz mevkisinde yapacaktık ama yağmur yağdığı için insanlar hasta olmasın diye programımızı Taflan Yalı Camii’ne aldık. Dualarımızı yaptık, kurbanımızı kestik. Allah’tan inşallah 2014 yılında Samsun’a, Türkiye’nin bütün illerine ve tüm İslam alemine hayırlı, bereketli ve yağışlı geçmesini niyaz ediyorum” dedi.

Yapılan yağmur ve şükür duasının ardından kurban kesildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler