Samsun'da vatandaşın feryadı...

Samsun’un Çarşamba İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Dikbıyık Jandarma Karakolu, geçirdiği kaza sonrası sakat kalan ve telefonla yardım isteyen vatandaşın imdadına koşarak tedavi edilmesini sağladı.Yıllarca Almanya'da gurbetçi olarak çalışan ve eşi ile g

Samsun'da vatandaşın feryadı...

Samsun’un Çarşamba İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Dikbıyık Jandarma Karakolu, geçirdiği kaza sonrası sakat kalan ve telefonla yardım isteyen vatandaşın imdadına koşarak tedavi edilmesini sağladı.

Yıllarca Almanya'da gurbetçi olarak çalışan ve eşi ile geri dönüş yaparak Çarşamba'nın Şeyhgüven köyündeki evine yerleşen Kamber Fırıncı, eşini 4 yıl önce kaybetti. Eşini kaybettikten sonra yalnız yaşamak zorunda kalan Kamber Fırıncı, yaklaşık bir ay önce köyde trafik kazası geçirdi. Kaza sonrasında sakat kalan ve kimsenin kendisine bakmadığını dile getiren Kamber Fırıncı, son çareyi Jandarma Komutanlığı’nı aramakta buldu. 156 Jandarma İmdat telefonunu arayan Fırıncı'nın yardım talebine jandarma el uzattı ve Fırıncı'yı alarak Çarşamba Devlet Hastanesi’ne götürüp tedavisini yaptırdı.

Sakatlanması nedeniyle evinde yürüteçle zar zor ayağa kalkarak yürümeye çalışan ve bakıma muhtaç olan Kamber Fırıncı, yaşadığı olayı şöyle anlattı: "Şeyhgüven köyünde 4 yıldır yalnız yaşıyorum. Eşim olmadığı için evde bunaldığımdan köyde i kahveye gittim. Kahvehanede iki grup kavga edince silahlı olay olur korkusu ile dışarı çıkıp olay yerinden kaçtım. Ama dışarıda yol kenarında iken yanımdan geçen bir başka araç kahvehaneye gidince kavgayı görüp geri geri araçla kaçmaya çalışırken bana çarptı. Elektrik direği ile araç arasında sıkıştım kaldım. Olaydan sonra Çarşamba Devlet Hastanesi’nde tedavi edilerek taburcu oldum. Kazadan sonra sakat kaldım. Kazaya neden olanlar bakım sözünü yerine getirmedi ve evde soğukta, sağlıksız koşullarda sancı içinde kalınca 156 Jandarma İmdat telefonunu aradım. Telefonum üzerine Çarşamba Dikbıyık Karakol görevlileri evime geldiler ve durumumu gördüler. Evime ambulans çağırarak beni Çarşamba Devlet Hastanesi’ne götürerek tedavi ettirdiler. Şimdi evimde akrabalarımdan birisinin eşi gelip ara sıra sobamı yakıyor ama aç, susuz ve bakıma muhtaç durumdayım. Şimdi ya Almanya'ya geri giderek tedavimi orada yaptıracağım ya da devletin bana sahip çıkmasını bekliyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler