Samsun'da uçakta panik!

İstanbul-Samsun seferini yapan THY'ye ait TK 2806 sefer sayılı yolcu uçağı, Çarşamba Havaalanı'na inerken yoğun sis ve rüzgar nedeniyle zor anlar yaşadı. 20 dakika boyunca türbülansta kalan uçakta yolcular paniklerken, uçak pilotun tecrübesi sayesinde sağ

Samsun'da uçakta panik!

İstanbul-Samsun seferini yapan THY'ye ait TK 2806 sefer sayılı yolcu uçağı, Çarşamba Havaalanı'na inerken yoğun sis ve rüzgar nedeniyle zor anlar yaşadı. 20 dakika boyunca türbülansta kalan uçakta yolcular paniklerken, uçak pilotun tecrübesi sayesinde sağ salim havaalanına inildi. Uçakta yaşanan korku dolu anlar nedeniyle bazı yolcular fenalaşırken, kaptan pilot iniş sonrası, "Geçmiş olsun" anonsu yaptı.

Atatürk Havalimanı'ndan dün saat 06.05’te hareket ettiklerini 07.15’te Çarşamba’ya indiklerini söyleyen isminin açıklanmasını istemeyen uçak yolcusu yaşadıkları korku dolu dakikaları şöyle anlattı: "İstanbul biraz rüzgârlıydı ancak kalkışın etkisi ile pek hissedilmedi. Ancak Sinop semalarında inişe geçildiği esnada, yoğun sis ve rüzgârdan dolayı uçak yaklaşık olarak 20 dakika boyunca türbülansta kaldı. O anlar bir aşağı bir yukarı, bir sağa bir sola sallanmaya başladık. Bütün yolcular tedirgin oldu. Dışarıda sisten başka bir şey görülmediği için ayrıca bir korku ve endişe yaşandı. Ancak en büyük korku ve endişe Samsun üzerinde deniz semalarında seyrederken yaşandı. Uçak aşırı rüzgârdan olacak ki, çok kötü sallanmaya başladı. Manevralar sırasında yine sallanmalar ve türbülansa girmeler başladı. Birden aşağı düşüyor sonra yukarıya çıkıyorduk. Kaptan pilotun uçağın dengesini sağlaması ancak sürekli hızı yükseltmesiyle oldu. İçerideki yolcuların bazılarının yaşlı olduğunu da düşünürsek, herkesin korktuğunu söylemek abes olmaz. İnsanlardan hiç ses çıkmıyordu, belli ki insanlar hep dua okuyorlardı benim gibi. Nihayet iniş zorlu bir şekilde oldu ve kurtulduk, ancak insanların yüzlerinde hep bir korku ve endişe vardı, herkes şok içerisindeydi." 

"KAPTAN 'GEÇMİŞ OLSUN' DEDİ"
Kaptan pilotun yaşananlar sırasında bir açıklama yapmadığını da kaydeden yolcu, ancak sadece son anonsunda 'geçmiş olsun' dediğini kaydetti. İsminin açıklanmasını istemeyen yolcu şöyle devam etti: “Kabin görevlileri de bazı yolculara korktunuz mu diye soruyorlardı. Fenalaşan bir kaç kişi oldu ancak aşırı şekilde bir rahatsızlık olmadı. Kısacası ağzımız yüreğimize geldi. Uçaktan hiç korkmam bunca senedir uçağa binerim. İlk kez bir pilotun geçmiş olsun dediğine şahit oldum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel