Samsun'da trafiğe kayıtlı araç sayısı belli oldu!

2023 yılının ilk 11 ayında, Samsun'da trafiğe kayıtlı araç sayısı önemli bir artış gösterdi.

Samsun'da trafiğe kayıtlı araç sayısı belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) motorlu kara taşıtları ile ilgili son istatistiklerine göre, Samsun'da Ekim ayında 447 bin 244 olan trafiğe kayıtlı araç sayısı, Kasım ayı itibarıyla 3 bin 170 adetlik bir artışla 450 bin 414'e ulaştı.

TÜİK Samsun Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre, bölgedeki diğer iller arasında Tokat 216 bin 284, Çorum 196 bin 064, Amasya ise 140 bin 802 trafiğe kayıtlı araç sayısı ile takip etti. Bu veriler, bölgedeki trafik yoğunluğunun ve araç kullanımının artışını gösteriyor.

Ülke genelinde trafiğe kayıtlı araçların yakıt tipi dağılımına bakıldığında, araçların yüzde 28,5'i benzinli, yüzde 35,8'i dizel, yüzde 33,6'sı LPG'li, yüzde 1,4'ü hibrit ve yüzde 0,5'i elektrikli araçlardan oluştuğu görüldü. Bu oranlar, Türkiye'deki araç kullanım alışkanlıklarının çeşitliliğini ve alternatif yakıt türlerine olan ilgiyi yansıtıyor.

Kasım ayında Türkiye genelinde trafiğe kaydedilen taşıtların dağılımı ise şu şekilde oldu: yüzde 47,1 otomobil, yüzde 37 motosiklet, yüzde 9 kamyonet, yüzde 3,9 traktör, yüzde 1,9 kamyon, yüzde 0,6 minibüs, yüzde 0,4 otobüs ve yüzde 0,1 özel amaçlı taşıtlar.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler