Samsun'da tedavi edilen yaralı puhu 3,5 ay sonra özgürlüğüne kavuştu!

Samsun Bafra’da yaralı bulunan ve nesli tehlike altında olan puhu, tedavisinin ardından doğaya bırakıldı. 3,5 ay süren titiz bakımın ardından eski sağlığına kavuşan kuş, yeniden gökyüzüyle buluştu.
Samsun'da tedavi edilen yaralı puhu 3,5 ay sonra özgürlüğüne kavuştu!

Samsun’un Bafra ilçesinde bitkin ve yaralı halde bulunan puhu, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından tedavi edilip yeniden doğaya bırakıldı.

Bafra'da yaşayanların 4 Mart'ta yaralı halde bulduğu kuş, ilçe Milli Park Şefliği ekipleri tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ndeki Yabani Hayvanlar İlk Yardım Ünitesi’ne getirildi. 

Klinik ve radyolojik muayenede kuşun sağ kanadında kırık olduğu belirlendi. Nesli tehlike altında olan gececil türlerden biri olan puhuya veteriner hekimler, cerrahi müdahale ve bandaj uygulaması yaptı. 

Ardından rehabilitasyon sürecine alınan kuş, yaklaşık 3,5 ay süren tedavi boyunca gözetim altında tutuldu. Bu süreçte kuşun doğal davranışları ve iyileşme süreci izlendi. Tedavisi tamamlanan ve uçma yetisini yeniden kazanan kuş, doğal yaşam alanına salındı.

bykus.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir