Samsun’da tarihi dönüşüm: Çarşamba şeker fabrikası savunma üssüne dönüşüyor

MKE’nin 2 milyar TL’lik yatırımıyla Çarşamba Şeker Fabrikası, savunma sanayine kazandırılıyor.
Samsun’da tarihi dönüşüm: Çarşamba şeker fabrikası savunma üssüne dönüşüyor

Samsun Valisi Orhan Tavlı, uzun süredir atıl durumda olan Çarşamba Şeker Fabrikası’nın, Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) tarafından savunma sanayine yönelik büyük bir üretim tesisine dönüştürüleceğini açıkladı. Proje, hem bölgeye ekonomik katkı sağlayacak hem de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ihtiyaçlarını yerli kaynaklarla karşılamayı hedefliyor.

MKE’den 2 Milyar TL’lik Dev Yatırım

Çarşamba Şeker Fabrikası, MKE’ye devredilerek savunma sanayine hizmet edecek bir üretim üssü haline geliyor.

adasda.jpg

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Samsun Valisi Orhan Tavlı, “Çarşamba'da uzun zamandır kullanılmayan Şeker Fabrikası; Türk savunma sanayisinin dünya markası, milli gücümüz MKE tarafından büyük bir üretim tesisine dönüştürülecek.

Samsun'umuzda yapılacak bu dev yatırım, ilimizin istihdamına ve üretimine ivme kazandıracağı gibi Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin kilit gereksinimlerinin yerli kaynaklarla karşılanmasını sağlayacak ve savunma alanında ülkemizin elini daha da güçlendirecek” dedi.

Savunma Sanayinde Yerli Üretime Büyük Destek

Fabrika, TSK’nın savunma alanındaki öncelikli ihtiyaçlarını karşılamak üzere üretim gerçekleştirecek. MKE’nin yatırımıyla bölgedeki ekonomik hareketliliğin artması ve Samsun’un savunma sanayinde önemli bir merkez haline gelmesi bekleniyor.

ssaj.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir