Samsun'da sivrisineklere ilaçlama başlatıldı!

Samsun Çevre Koruma Dairesi Başkanlığı özellikle Batıpark, Doğupark ve Millet Bahçesini sivrisineklerden arındırma çalışması yapıyor

Samsun'da sivrisineklere ilaçlama başlatıldı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tam otomatik dozajlama sistemi ile ilaçlama çalışmasını uygulamaya koydu. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler çalışmanın startını Millet Bahçesi’nde verdi. Türkiye’de ilk olan bu sistem Samsun’da Batıpark, Millet Bahçesi ve Doğupark gibi büyük yeşil alanlarda özellikle 'aedes'' cinsi sivrisineklere karşı uygulanacak.

Yeşil alanlarda yapılan ilaçlamada tamamen biyolojik yöntemler kullanılıyor. Yapılan ilaçlama çalışmaları çevreye ya da insana zarar vermeden yürütülüyor. Kullanılan ilaç yeşil alanlarda var olan sulama hattına entegre ediliyor. Sisteme girilen verilerle 15 günde bir otomatik olarak ilaçlama yapılıyor. Konu hakkında açıklamada bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, şunları söyledi:

“İnsanımızın sağlığı bizim için her şeyden daha önemli. Pek çok hastalığın taşıyıcısı olan sivrisineklere karşı ekiplerimiz 12 ay boyunca mücadelesini sürdürüyor. Bu mücadelede teknolojiyi de kullanıyoruz. Daha önce ilaçlamada İHA’ları kullandık. Bugün ise yeni bir sistemi ilk kez uyguluyoruz. Bu sistemle insan gücü kullanılmadan ilaçlama yapıyoruz. Zamandan ve ilaçtan tasarruf sağlayan bir sistem.”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler