Samsun'da sipariş ettiği ayna gelmeyince şikayçi oldu "Sorun para değil..."

Samsun'da, sosyal medyadan 4 bin TL'ye otomobil aynası siparişi veren Olgun Aydoğan, ürün gelmeyince dolandırıldığını anlayıp şikayetçi oldu.

Samsun'da sipariş ettiği ayna gelmeyince şikayçi oldu "Sorun para değil..."

Samsunlu Vatandaş, Sosyal Medya Üzerinden Aldığı Otomobil Aynası Gelinceye Dolandırıldı

Samsun, Atakum ilçesi Yalı Mahallesi sakinlerinden Olgun Aydoğan (58), sosyal medya üzerinden 4 bin TL karşılığında otomobil aynası sipariş ettiği bir kişi tarafından dolandırıldığını iddia ederek suç duyurusunda bulundu. Aydoğan'ın park halindeki otomobilinin aynasının kırılmasının ardından internet üzerinden yaptığı araştırmalar sonucu Facebook'ta 'otomotiv yedek parça mağazası' olarak kendini tanıtan bir kişiyle iletişime geçtiği ve 11 Mart'ta aynayı sipariş ettiği öğrenildi.

Aldığı aynanın parasını IBAN üzerinden gönderen Aydoğan, bir süre sonra satıcıyla olan tüm iletişimin kesildiğini ve telefonlarının engellendiğini belirtti. Durumun farkına varan Aydoğan, Samsun Adliye Sarayı'na giderek hukuki süreci başlattı.

Olayla ilgili konuşan Aydoğan, "Amaç yalnızca kaybettiğim para değil, bu tür insanların masum vatandaşlar üzerinden haksız kazanç elde etmelerinin önüne geçmek. Sesimizi yükselterek, bu tür dolandırıcılıklara karşı dikkatli olmamız gerektiğini vurgulamak istiyorum," dedi. Aydoğan, suç duyurusuyla birlikte bu tür suçların cezasız kalmaması gerektiğini ve vatandaşların benzer durumlar karşısında sessiz kalmaması gerektiğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler