Samsun'da sel faciası

  Samsun'un İlkadım ve Canik ilçelerinde yoğun yağmur sonrasında gece yarısından sonra oluşan sel felaketi can ve mal kayıplarına neden oldu. Sel suları önüne kattığı araçları sürükledi, dev ağaçları yerinden söktü, birçok evi su bastı. Yaşanan felaket es

Samsun'da sel faciası

 

 

Samsun'un İlkadım ve Canik ilçelerinde yoğun yağmur sonrasında gece yarısından sonra oluşan sel felaketi can ve mal kayıplarına neden oldu. Sel suları önüne kattığı araçları sürükledi, dev ağaçları yerinden söktü, birçok evi su bastı. Yaşanan felaket esnasında Mert Irmağı'nın taşması sonucu Canik ve İlkadım ilçeleri arasında ulaşım kesilirken, Samsun-Ordu ve Samsun-Ankara Karayolları sabaha kadar ulaşıma kapatıldı. Canik ilçesinde oluşan sel sebebiyle vatandaşlar araçlar içinde mahsur kaldı. Küçük Sanayi Sitesi tamamen sular altında kalırken, çok sayıda ev ve işyeri sel sularından ötürü zarar gördü.

Araçların sürüklendiği, dev ağaç dallarının ve kaya parçalarının sürüklendiği sel felaketinde Kuzey Yıldızı TOKİ Konutları büyük zarar gördü. Apartman görevlisi ve ailesinin yaşadığı ev sular altında kalırken, ailenin 2 küçük çocuğuna henüz ulaşılamadı. Samsun-Ordu Karayolu üzerinde bulunan bir alışveriş merkezinde bulunan işyerleri sel suları nedeniyle zarar görürken, iş yerlerinde bulunan malzemeler yollara saçıldı. Yaşanan felaketi fırsat bilen bazı yağmacılar, işyerlerinden yollara saçılan eşyaları topladı.

Günün ağarmasıyla sel felaketinin boyutu ortaya çıkmaya başladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel