Samsun'da sel can aldı: 3 ölü

 Samsun'da dün akşam(03.07.2012) saatlerinde başlayan şiddetli yağmur, gece yarısından sonra faciaya yol açtı. Sel felaketinde ilk belirlemelere göre 2’si çocuk 3 kişi hayatını kaybettiSamsun'un Canik ilçesinde yoğun yağmur sonrasında gece yarısından sonr

Samsun'da sel can aldı: 3 ölü

 

Samsun'da dün akşam(03.07.2012) saatlerinde başlayan şiddetli yağmur, gece yarısından sonra faciaya yol açtı. Sel felaketinde ilk belirlemelere göre 2’si çocuk 3 kişi hayatını kaybetti

Samsun'un Canik ilçesinde yoğun yağmur sonrasında gece yarısından sonra oluşan sel felaketi can ve mal kayıplarına neden oldu. Sel suları önüne kattığı araçları sürükledi, dev ağaçları yerinden söktü, birçok evi su bastı. Yaşanan felaket esnasında Mert Irmağı'nın taşması sonucu Canik ve İlkadım ilçeleri arasında ulaşım kesilirken, Samsun-Ordu ve Samsun-Ankara Karayolları sabaha kadar ulaşıma kapatıldı. Canik ilçesinde oluşan sel nedeniyle vatandaşlar araçlar içinde mahsur kaldı. Küçük Sanayi Sitesi tamamen sular altında kalırken, çok sayıda ev ve iş yeri sel sularından ötürü zarar gördü.

Araçların sürüklendiği, dev ağaç dallarının ve kaya parçalarının sürüklendiği sel felaketinde Kuzey Yıldızı TOKİ Konutları büyük zarar gördü. Apartman görevlisi ve ailesinin yaşadığı ev sular altında kalırken, ailenin 2 küçük çocuğunun cesedine ulaşıldı. Petrol Ofisi Dolum Tesisi mevkisinde de bir şahsın cesedi bulundu. 

Samsun-Ordu Karayolu üzerinde bulunan bir alışveriş merkezinde bulunan iş yerleri sel suları nedeniyle zarar görürken, iş yerlerinde bulunan malzemeler yollara saçıldı. Yaşanan felaketi fırsat bilen bazı yağmacılar, iş yerlerinden yollara saçılan eşyaları topladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler