Samsun'da sağlıkçılar eylemde

Samsun’da görevi başında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Op. Dr. Kamil Furtun için Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde eylem düzenlendi. Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını k

Samsun'da sağlıkçılar eylemde
Samsun’da görevi başında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Op. Dr. Kamil Furtun için Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde eylem düzenlendi.
 
Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Op. Dr. Kamil Furtun için Türkiye genelinde sağlıkçılar eylem düzenliyor. Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de “Biz Bir Aileyiz Şiddeti Kınıyoruz” sloganıyla düzenlenen eyleme Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş de katıldı. Burada bir konuşma yapan Müsteşar Eyüp Gümüş, sağlıkta şiddeti lanetlediklerini belirterek, “Bugün tüm Türkiye’de tüm sağlık kuruluşlarımızda sağlıkta şiddeti lanetliyor ve ‘hayır’ diyoruz. İnsanımızı yaşatmak için ülkemizin en ücra mezralarında, ilçelerinde, şehirlerinde hizmet veren doktorundan hemşiresine, ebesine, teknikerine, memuruna kadar toplam 700 bin çalışanımızla hizmet veriyoruz. Bütün sağlık çalışanları gençliklerini, ailelerini, hayallerini bir kenara bırakarak kendilerini hastalarına ve mesleklerine adamışlardır. İşte bunlardan birisi olan 3 gün önce şehit edilen Op. Dr. Kamil Furtun Samsun’da çok sevilen yılın doktoruydu. Samsun’un en çok ameliyat yapan doktoruydu. Arkasında binlerce hastası olan bir hekimdi. Hiçbir sorunu yoktu. Hastanenin abisiydi. Bu kadar kıymetli, karıncayı bile incitmeyen bir kişiyi, bir kişi geliyor katlediyor. Biz bunun arkasını takip ediyoruz. Birileri sağlık çalışanlarımızın hastalarla olan ilişkisini bozmak isteyebilir, birileri sağlık çalışanlarını tedirgin ederek vermiş oldukları hizmetleri sekteye uğratmak isteyebilir. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Hastanelerimizde güvenlik tedbirlerini daha da arttıracağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler