Samsun'da küresel ısınmaya karşı kürek çektiler!

Samsun’da “Küresel Isınmaya Karşı Kürek Çek” etkinliği düzenlendi.

Samsun'da küresel ısınmaya karşı kürek çektiler!

Samsun'un Bafra bölgesinde gerçekleştirilen "Küresel Isınmayla Mücadelede Kürek Gücü" adlı etkinlik, Derbent Barajı'nın Asarkale kesiminde doğaseverlerin ve sporcuların dikkatini çekti.

Bu özel etkinlik, Bafra Ekstrem Sporlar Grubu ve deneyimli kano eğitmeni Volkan Karaman'ın öncülüğünde düzenlendi. Katılımcılar, küresel ısınma konusunda toplumsal bilinci artırmak amacıyla bir araya geldi. Etkinlik, 30 katılımcının yanı sıra, köpeği Bal ile birlikte kano süren Ayşin Baş tarafından da renklendirildi.

Katılımcılar, etkinliğin başlangıcında Asarkale'nin kültürel yollarını takip ederek zirveye doğru bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Dört saat süren bu doğa yürüyüşünün ardından, grup baraj üzerinde kano gezintisi yaptı. Ayşin Baş ve köpeği Bal'ın kano macerası, etkinliğe ayrı bir boyut kazandırdı.

Volkan Karaman etkinlikle ilgili olarak, "Biz, Bafra Ekstrem Grubu olarak, küresel ısınmanın getirdiği aşırı sıcaklık koşullarına dikkat çekmek ve iklim krizine karşı toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla 'Küresel Isınmayla Mücadelede Kürek Gücü' etkinliğini düzenledik. Şubat ayında yaşanan bu sıcaklık dalgası, mevsim normallerinin çok üstünde. Bu, küresel ısınmanın somut bir etkisidir" dedi.

Samsun'da küresel ısınmaya karşı kürek çektiler!

Etkinliğe köpeği ile katılan Ayşin Baş ise, "Bu deneyimi Bal ile birlikte yaşamak istedim. Hem ben hem de Bal için unutulmaz bir gün oldu. Ancak gelecek nesiller adına endişeliyim; küresel ısınma, su kaynaklarının azalması gibi sorunlar onları bekliyor. Umarım gelecekte daha iyi bir dünya bizi bekliyordur" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler