Samsun’da, mühendis, avukat ve öğretmenlerden oluşan Başkent Filarmoni Sesli Korosu, Kavak Sanayici İş İnsanları Yöneticileri ve Akademisyenleri Derneği’nin (KAVSİAD) organizasyonuyla “Çok Ses Anadolu” isimli bir konser verdi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinlik, sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü.
Başkent Filarmoni Korosu Samsun’da Sahne Aldı
Ankara’dan gelen Başkent Filarmoni Sesli Korosu, Türk Beşleri olarak bilinen ünlü bestecilerin eserlerini ve Samsun ile Kavak yöresine ait sevilen türküleri çok sesli bir tarzda seslendirdi. 20 şarkıdan oluşan repertuarıyla dinleyicilerin beğenisini kazanan konser, sanatseverlere unutulmaz bir müzik şöleni sundu.

KAVSİAD Başkanı: “Sanata Desteğimiz Sürecek”
KAVSİAD Başkanı Serdar Yerişkin, dernek olarak düzenledikleri ilk müzik etkinliğinin gördüğü ilgiden memnuniyet duyduklarını ifade ederek şunları söyledi:
“Kuruluşumuzdan bugüne birçok sosyal ve kültürel etkinlik gerçekleştirdik. Bu, müzikal anlamdaki ilk etkinliğimiz oldu ve büyük bir teveccüh gördü. Sanata olan desteğimizi artırarak devam ettireceğiz.”
“Türküler Günümüz Versiyonlarıyla Dinleyicilerle Buluştu”
KAVSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Erdoğan, konserin çok keyifli geçtiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Başkent Filarmoni Orkestrası’nın desteğiyle Samsun’da sanatseverlerle buluştuk. Türkülerin günümüz versiyonlarını dinleme fırsatı bulduk. Bu eşsiz gece için emeği geçenlere teşekkür ederiz.”

Koro Şefi: “Halk ile Güzel Bir Buluşma Sağladık”
Koro şefi İlker Aşıcı, tamamen farklı meslek gruplarından oluşan korolarının Samsun’da sanatseverlerle buluşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi:
“Koromuz mühendis, avukat ve öğretmenlerden oluşuyor. Samsun ve Ankara bu akşam sanatla birleşti. Halk ile güzel bir buluşma gerçekleştirdik. Seyirciden aldığımız olumlu dönüşler bizleri çok mutlu etti.”

Kaynak: