Samsun’da kentsel dönüşüm vatandaşla birlikte yürütülüyor

Başkan Halit Doğan, kentsel dönüşüm sürecinde kurulan ofislerle vatandaşla birebir iletişim kurulduğunu belirterek, çalışmaların “yerinde dönüşüm” ve “katılımcı yönetim” anlayışıyla sürdürüldüğünü vurguladı.
Samsun’da kentsel dönüşüm vatandaşla birlikte yürütülüyor

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, kentsel dönüşüm sürecinde vatandaşlarla doğrudan iletişimi güçlendirmek amacıyla kurulan Kentsel Dönüşüm Ofislerinin aktif şekilde hizmet verdiğini belirterek, sürecin "yerinde dönüşüm" ve "katılımcı yönetim" anlayışıyla yürütüldüğünü vurguladı.

Başkan Doğan; Kadıköy, Anadolu, Zeytinlik ve Kökçüoğlu Mahallelerinde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm çalışmaları için Barış Bulvarı üzerindeki Kentsel Dönüşüm Ofisinin vatandaşlara hizmet sunduğunu ifade etti. Doğan, Gülsan Sanayi Sitesi’nde gerçekleştirilecek dönüşüm çalışmaları kapsamında ise Canik ilçesi Yenimahalle Çarşamba Caddesi’nde bulunan Kentsel Dönüşüm Ofisinin süreci yürüttüğünü kaydetti.

samsun

Kentsel dönüşümün yalnızca fiziki bir yenileme olmadığını, aynı zamanda sosyal bir süreç olduğuna dikkat çeken Doğan, "Kentsel Dönüşüm Ofislerimiz ile dönüşüm sürecinde hemşehrilerimizle iletişim köprüsü kuruyoruz. Kadıköy, Anadolu, Zeytinlik ve Kökçüoğlu Mahallelerinde gerçekleşecek kentsel dönüşüm çalışmaları için Barış Bulvarı üzerindeki Kentsel Dönüşüm Ofisimiz; Gülsan Sanayi Sitesi’nde gerçekleşecek Kentsel Dönüşüm çalışmaları için ise Canik, Yenimahalle Çarşamba Caddesi'nde bulunan Kentsel Dönüşüm Ofisimiz vatandaşlarımıza hizmet sunuyor. Yerinde dönüşüm, katılımcı yönetim anlayışıyla hareket ediyor; ‘vatandaşımıza rağmen değil, vatandaşımızla birlikte’ süreci yönetiyoruz" dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.