Samsun'da kadın sağlığı eğitimi

'Kadın Sağlığı Eğitim Projesi' kapsamında bilgilendirme toplantılarına devam eden Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy, Uğur Akademik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında kadınlara meme kanseri ve diğer kanser türleri hakkın

Samsun'da kadın sağlığı eğitimi
'Kadın Sağlığı Eğitim Projesi' kapsamında bilgilendirme toplantılarına devam eden Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy, Uğur Akademik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında kadınlara meme kanseri ve diğer kanser türleri hakkında bilgi vererek erken teşhisin önemini anlattı. 
 
Bilgilendirme toplantısı açılışında Akademik Anadolu Lisesi Halkla İlişkiler Müdürü Fırat Cenk yaptığı konuşmasında, “ 'Kadın Sağlığı Eğitim Projesi' önemli bir projedir. Bu projenin koordinatörlüğünden dolayı Sayın Hülya Aksoy hanımefendiye hem eğitimci, hem de kadınlar olarak teşekkür ediyoruz. Bu projelerine gönülden destek veriyoruz. Sağlıklı bir gelecek için, sağlıklı kadınlarımız olmalı anlayışı ile bizleri onurlandıran Sayın Hülya Aksoy hanımefendiye, projede görevli sağlık personeline, öğrenci velilerimize, öğretmen ve personelimize hoş geldiniz diyorum” dedi.
 
'Kadın Sağlığı Eğitim Projesi' faaliyetleri kapsamında daha çok kadına ulaşmak ve kadınların konuya duyarlılığını artırmak için bilgilendirme çalışmalarına devam eden Hülya Aksoy toplantıda yaptığı konuşmada, “Biz Samsun’da kadın sağlığı ile ilgili bir proje başlattık. Bu projedeki amacımız kadınları kendi sağlığı konusunda bilinçlendirmektir. Özellikle her ay kadınlarımız düzenli olarak kendi kendine elle muayene yaparsa, meme kanserini kendisinin fark etme şansı olacağını düşünerek böyle bir projeyle yola çıktık. Akademik Anadolu Lisesi’nde sizleri de ‘Kadın Sağlığı Eğitim Projesi’ konusu başlığı adı altında meme kanseri ve diğer kanser türleri hakkında bilgilendirmek istiyoruz. Bu konularda ben hepinizin bilgi sahibi olduğunu biliyorum ama bunu bilmek yetmiyor. Bazı bildiklerimizi de uygulamamız gerekiyor. Bunun için bu akşam buradayız. Öncelikle meme kanserini nasıl kendi kendinize muayene edeceğinizi öğreneceksiniz. Onun haricinde rahim ağzı kanseri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, menopoz, sigara ve tuzun zararları gibi bir takım sağlıkla ilgili konularda bilgi edineceksiniz. Burada dinlediklerinizi etrafınızdaki kadınlar ile de paylaşırsanız bizi çok mutlu edersiniz. Çünkü bizim amacımız çok daha fazla kadına ulaşabilmektir. Bir kişi bile burada öğrendiklerini kendinde uygularsa ve bunu devam ettirirse biz kendimizi başarıya ulaşmış kabul ederiz” diye konuştu. 
 
Konuşmaların ardından Uğur Akademik Anadolu Lisesi Müdürü Aslan Tonyalı tarafından ‘Kadın Sağlığı Eğitim Projesi' Koordinatörü Hülya Aksoy’a katkılarından dolayı çiçek takdim edildi.
 
Hülya Aksoy’un konuşmasının ardından İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde görevli ebe Leyla Kuk tarafından katılımcılara kadın sağlığı eğitimi konusunda bir sunum gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel