Samsun'da kaçak etler imha edildi!

Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün geçen hafta ilçe merkezinde yaptığı kontrollerde bir araç içerisinde ele geçirilen 750 kg kaçak et Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince imha edildi.Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Gıda Kontrol ekip

Samsun'da kaçak etler imha edildi!

Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün geçen hafta ilçe merkezinde yaptığı kontrollerde bir araç içerisinde ele geçirilen 750 kg kaçak et Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince imha edildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Gıda Kontrol ekiplerinin yaptığı inceleme sonucunda yapılan açıklamada, “Araç içersinde toplam ağırlığı 750 kg olan kuzu karkas ve çuvallar içersinde kuyruk yağlarının bulunduğu, söz konusu ürünlerle ilgili olarak Yurtiçi Hayvansal Ürün Sevklerine Mahsus Veteriner Sağlık Raporu bulunmadığı, ayrıca ürünlerin frigoririk (soğutuculu) olmayan araçla sevk edildiğini tespit edilmiştir. El konularak Çarşamba Mezbahası soğutucusuna bırakılan ürünlerle ilgili olarak müdürlüğümüz veteriner hekimleri tarafından yapılan inceleme ve fiziksel muayene sonucunda; ürünlerin insan tüketimi açısından uygun olmadığı tespit edildiğinden ürünlerin imhasına, ilgililer hakkında 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereğince yasal işlem yapılmasına karar verilmiştir” denildi.

Kaçak etlerin İlçe Müdürlüğü gıda kontrolörlerinin gözetiminde Samsun Büyükşehir Belediyesi Çarşamba Katı Atık Depolama Tesisi’nde kireçlenip gömülerek imha edildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler