Samsun'da ikinci sel felaketi

 Samsun, Canik'teki sel felaketinin yaralarını sarmaya çalışırken Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerinden de kötü haber geldi. Aşırı yağış sebebiyle Ayvacık ve Salıpazarı'nı da sel bastı. SALIPAZARI'NDA İKİ KÖPRÜ YIKILDIAkşam saatlerinde başlayan ve şiddetini

Samsun'da ikinci sel felaketi

 


Samsun, Canik'teki sel felaketinin yaralarını sarmaya çalışırken Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerinden de kötü haber geldi. Aşırı yağış sebebiyle Ayvacık ve Salıpazarı'nı da sel bastı.

 

SALIPAZARI'NDA İKİ KÖPRÜ YIKILDI

Akşam saatlerinde başlayan ve şiddetini artıran sağanak yağış, her iki ilçede de hayatı olumsuz etkiledi. Ayvacık Kaymakamı Ufuk Akıl, ilçelerde yoğun yağış olduğunu belirterek "Ben Salıpazarı ilçesine de vekalet ediyorum. Özellikle Salıpazarı ilçesinde yağmur daha etkili oldu ve buradaki iki köprü yıkıldı" diye konuştu.

 

TERME ÇAYI TAŞTI

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül ise ilçenin içinde akan Terme Çayı'nın taştığını ve ilçenin sular altında kaldığını belirtti.

 

Selde bir kişinin kaybolduğu ve insanların, evlerin çatılarında kurtarılmayı beklendiği söyleniyor.

 

CANİK'İ DE MERT DERESİ BASMIŞTI

Samsun'un Canik ilçesinde geçen çarşamba Mert Irmağı'nın taşması sonucu, Kuzey Yıldızı TOKİ Konutlarındaki apartmanların zemin katlarını su bastı.

 

Beşi TOKİ konutlarında olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetti. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili inceleme başlattı.

 

TMMOB Şehir Plancıları Odası, ön raporunda tüyler ürperten tespitlere yer verdi: Yatağı değiştirilen derenin zorlama yeni güzergâhı felaket getirdi! Suçlu ve sorumlu doğa değil; DSİ, SASKİ, TOKİ, Samsun Büyükşehir ve Canik belediyeleri.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler