Samsun'da hayvan ihlalleri ve kaçak avcılığa ceza

Samsun'da hayvanlara kötü davranan ve kaçak avlanan 62 kişiye 788 bin TL ceza kesildi.

Samsun'da hayvan ihlalleri ve kaçak avcılığa ceza

Samsun'da, Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü, 2024 yılı içerisinde hayvanlara kötü muamele ve kaçak avcılık ile mücadele kapsamında toplam 62 kişiye 788 bin TL idari para cezası uyguladı. Bu cezalar, Hayvanları Koruma Kanunu ve avcılık kurallarının ihlali üzerine kesildi.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nu ihlal eden 13 kişiye, hayvanlara kötü muamele nedeniyle toplam 390 bin TL ceza verilirken, av koruma ve kontrol çalışmaları çerçevesinde kurallara uymayan veya kaçak avcılık yapan 49 avcıya ise 398 bin TL idari para cezası kesildi.

Öte yandan, Samsun'da bu yıl düzenlenen 11 avcılık kursu sonucunda 198 yeni avcı belgesi verildi. Bu yeni avcılarla birlikte şehirdeki toplam avcı sayısı 4,935'e ulaştı. Avcıların denetlenmesi görevini ise 7 fahri av müfettişi üstleniyor. 2024 yılında şu ana kadar verilen 3,074 avlanma pulundan elde edilen gelir ise 1,6 milyon TL oldu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü, hayvanlara yönelik kötü muamele ve kaçak avcılık faaliyetlerine karşı sıkı denetimlerini sürdürerek doğal yaşamın korunmasına yönelik çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler