Samsun'da hayatını kaybetti 4 kişiye umut oldu

Samsun'da kafa travması sonucu beyin ölümü gerçekleşen kişinin vasiyeti üzerine karaciğeri, böbrekleri ve akciğeri nakil yapılmak üzere alındı.Ayvacık ilçesinde çiftçilik yapan evli ve 3 çocuk babası Halil İbrahim Bayar'ın (41), kafa travması sonucu bir s

Samsun'da hayatını kaybetti 4 kişiye umut oldu

Samsun'da kafa travması sonucu beyin ölümü gerçekleşen kişinin vasiyeti üzerine karaciğeri, böbrekleri ve akciğeri nakil yapılmak üzere alındı.

Ayvacık ilçesinde çiftçilik yapan evli ve 3 çocuk babası Halil İbrahim Bayar'ın (41), kafa travması sonucu bir süredir tedavi gördüğü Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşti. Bayar'ın vasiyeti ve ailesinin izniyle karaciğeri, böbrekleri ve akciğeri, İstanbul, Erzurum ve Samsun'daki 4 hastaya nakledilmek üzere uzman ekiplerce alındı.

Bayar'ın ağabeyi Celal Bayar, kardeşinin organ bağışı konusunda vasiyeti olduğunu söyledi.

Acılarının büyük olduğunu ancak kardeşinin vasiyetini yerine getirmenin onurunu yaşadıklarını belirten Bayar, "Kardeşimin organlarının nakledileceği kişilerin yaşadıkları sürece ona dua etmeleri bize en büyük nimettir. Bu organlar analarının ak sütü gibi helaldir" dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlhan Karabıçak ise nakil işleminin gerçekleştirilmesi için İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesinden özel uçakla ekiplerin geldiğini söyledi.

Ankara Yüksek İhtisas Hastanesinden de ekiplerin gelerek kalbin bir başka hastaya naklinin uygun olup olmadığını kontrol ettiklerini ancak kalbin nakle uygun bulunmadığını dile getiren Karabıçak, "Bayar'ın ilk olarak akciğerinin çıkarımı yapıldı ve nakil için hemen İstanbul'a gönderildi. Daha sonra Erzurum'daki 2 hasta için böbrekleri, son olarak Samsun'da bir hastamız için karaciğeri alındı" diye konuştu.

Doç. Dr. Karabıçak, Bayar ailesine verdiği karardan dolayı teşekkür ederek başsağlığı diledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel