Samsun'da görme engelliler toplu taşımalarda sesli anons istedi

Samsun'da görme engelli bireyler, toplu taşıma araçlarında sesli anons istedi.

Samsun'da görme engelliler toplu taşımalarda sesli anons istedi

Samsun'da görme engelli bireyler, Büyükşehir Belediyesi'ne ait toplu taşıma araçlarında, inecekleri durakta zorlanmamaları için sesli anons sistemi talebinde bulundu.

Bir grup görme engelli birey, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne toplu taşıma araçlarında sesli anons sistemi istediklerini iletti. Grup adına açıklama yapan İhsan Kayan, "Bizler Samsun'da yaşayan bir grup görme engelli birey olarak Büyükşehir Belediyesine bağlı toplu taşımadaki sesli anons sistemleri için erişilebilirlik mücadelesi başlattık. Bu kapsamda belediyeye bireysel dilekçeler göndererek sorunun çözülmesine yönelik girişimlerde bulunduk. Belediye her alanda erişilebilir kent iddiası ile çıktığı bu yolda görme engellilerin ve STK'ların sesini duymazdan gelmeye devam ediyor. Bizler yaptığımız her otobüs yolculuğunda aynı tedirginliği yaşamak, yolcularla veya araç sürücüsüyle muhatap olmak zorunda kalmak istemiyoruz. Toplu taşıma hizmetinden eşit ve erişilebilir bir şekilde faydalanmak adına, 'sesli anons bir lüks değil gerekliliktir' diyoruz. Ayrıca yalnız görme engelliler için değil okur-yazar olmayanlar, yaşlılar, hastalar, şehrimize yeni gelmiş öğrenciler, turistler ve her ne sebeple olursa olsun ineceği durağı bulmakta zorluk yaşayan tüm kesimler içinde çözüm olacaktır.

Bizim sesimizi duymayan ve otobüslerde de sesli anons sistemini aktif hale getirmeyip insan hakları temelinde eşit ve erişilebilir şekilde yaşam hakkını ihlal eden belediyenin, sesimizi duymasını bekliyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler