Samsun'da gergin yürüyüş

SAMSUN’da 200 kişilik grup, Bingöl’de şehit düşen polisler için yürüyüş yaptı. Polisin belirlediği güzergahın dışına çıkmak isteyen grupla güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı, 5 kişi gözaltına alındı.  Bingöl’de dün akşam uğradıkları silahlı saldı

Samsun'da gergin yürüyüş
SAMSUN’da 200 kişilik grup, Bingöl’de şehit düşen polisler için yürüyüş yaptı. Polisin belirlediği güzergahın dışına çıkmak isteyen grupla güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı, 5 kişi gözaltına alındı. 

Bingöl’de dün akşam uğradıkları silahlı saldırıda şehit edilen polislerı için toplanan ve ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyen yaklaşık 200 kişilik grup 'Kahrolsun PKK' sloganları ile teröre lanet yağdırdı. Samsun Öğretmen Evi önünde yapılan basın açıklamasının ardından İstiklal Marşı okuyan grup 'Uğruna ölmeyeceğin vatan senin değildir' yazılı pankart ve Atatürk posteri açıp yürüyüşe geçti. 
Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polis, İstiklal Caddesi üzerinde yürüyen grubu takip etti. Polis grubun dağılması için uyarılarda bulundu ancak gruptaki bazı kişiler güvenlik nedeniyle yolu kesen TOMA’ya tekme attı. Daha sonra polis yolu açtı ve grup İstiklal Caddesi'nden yürüyerek Lise Caddesi’ne geldi. 

Burada polisin belirlediği güzergahın dışına çıkmak isteyen gruba güvenlik güçleri engel oldu. Polis barikatını aşmak isteyen gruptan 5 kişi gözaltına alındı. Olayları yakından takip eden Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ile yürüyüşçüler arasında yapılan görüşmenin ardından grup dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel