Samsun'da futbol şehitleri anıldı

Samsun'da, 1989 yılında Malatyaspor deplasmanına giderken trafik kazasında hayatını kaybedenler, kazanın 25. yılında kabirleri başında anıldı.Deplasmana giden Samsunspor kafilesinde yer alan ve trafik kazasında hayatını kaybederek Türk spor tarihine “futb

Samsun'da futbol şehitleri anıldı

Samsun'da, 1989 yılında Malatyaspor deplasmanına giderken trafik kazasında hayatını kaybedenler, kazanın 25. yılında kabirleri başında anıldı.

Deplasmana giden Samsunspor kafilesinde yer alan ve trafik kazasında hayatını kaybederek Türk spor tarihine “futbol şehitleri” olarak geçen 5 kişi için, ilk tören teknik direktör Nuri Asan'ın Asri Mezarlık'taki kabri başında yapıldı.

Duaların okunması ve çiçek bırakılmasının ardından, törene katılanlar Kıranköy Mezarlığı'nda bulunan şoför Asım Özkan'ın kabrini ziyaret eti. Burada da dualar okunduktan sonra, Özkan'ın kabrine çiçek bırakıldı.

Kazanın olduğu dönemde Kulüp Başkanlığı yapan Samsunspor Divan Kurulu Başkanı Hakkı Tomaç, 25 yıl önce yaşanan feci kazayı halen yüreklerinde taşıdıklarını söyledi.

Tomaç, kazanın üzerinden yıllar geçmesine rağmen ölenlerin anılarının tazeliğini koruduğunu ifade ederek, "Acı olayın üzerinden 25 yıl geçti ama anılar hala taze. 20 Ocak Türk futbol tarihine kara bir sayfa olarak girdi" dedi.

"Kazayı her gün tekrar tekrar yaşıyorum"

Kazanın olduğu dönemde Samsunspor'un takım kaptanı olan Samsunspor Kulüp Başkanı Emin Kar ise "Kazanın üzerinden 25 yıl geçti, ben bu acıyı her gün tekrar tekrar yaşıyorum. Futbol şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Törene, Samsunspor Yönetim Kurulu üyeleri, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş, Samsunsporlu futbolcular Erdem Şen, Murat Akyüz ve Ahmet Burak Solakel, eski yöneticiler, Samsunspor'da oynamış eski futbolcular ile çok sayıda taraftar katıldı.

Bu arada, kazada ölenlerden Muzaffer Badaloğlu'nun Zonguldak'ta, Mete Adanır'ın KKTC'de, Zoran Tomiç'in de Yugoslavya'daki mezarları başında anıldığı öğrenildi.

Kazadan sonra renklerine siyah eklemişti

Samsunspor kafilesi, 55 DU 637 plakalı kulüp otobüsüyle 20 Ocak 1989'da Malatyaspor ile oynayacağı 1. Futbol Ligi müsabakasına giderken, Havza ilçesinde kafileyi taşıyan otobüs, 61 AC 535 plakalı kamyonla çarpışmış, kazada Samsunsporlu futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic, teknik direktör Nuri Asan ve otobüs şoförü Asım Özkan hayatını kaybetmişti.

Futbolcular Emin Kar, Erol Dinler, Şanver Göymen, Orhan Kılınç, Kasım Çıkla, Fatih Uraz, Burhanettin Beadini, Yüksel Öğüten, Uğur Terzi ile menajer Yüksel Özan yaralanmıştı. Trafik kazasından sonra Samsunspor'un kırmızı-beyaz olan forma renklerine, kaybettiği isimlerin anısına "siyah" da eklenmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel