Samsun'da El Sanatları ve Kur'an Kurslarına Büyük İlgi

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Aile Yaşam Merkezi'nde kadınlara yönelik el sanatları ve Kur'an-ı Kerim kursları düzenliyor. Kurslar, sosyal ve mesleki gelişime katkı sağlıyor.

Samsun'da El Sanatları ve Kur'an Kurslarına Büyük İlgi

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Kadıköy Aile Yaşam Merkezi'nde kadınlara yönelik olarak düzenlediği bir dizi kurs, yerel halktan yoğun ilgi görüyor. Takı tasarımı, seramik, ahşap boyama ve sepet örücülüğü gibi çeşitli alanlarda sunulan kurslar, kadınlara hem sosyal hayata katılma fırsatı sunuyor hem de yeni meslekler öğrenme ve iş dünyasına adım atma imkanı sağlıyor. Özellikle Kur'an-ı Kerim kursu, Ramazan ayının manevi atmosferinde eğitimlerine devam eden kursiyerlerden büyük rağbet görüyor.

samsunda-el-sanatlari-ve-kuran-kurslarina-buyuk-ilgi.webp

Kadıköy Kültür ve Yaşam Evi'nin Kadın Aile Birim Sorumlusu Canan Sevim, kurslarla ilgili olarak, "Ramazan ayı süresince kurslarımız aralıksız devam ediyor. Çeşitli alanlarda sunduğumuz pek çok kurs sayesinde, kursiyerlerimiz ilgi ve yeteneklerine uygun eğitimler alabiliyorlar," dedi.

Sevim, ayrıca Kur'an-ı Kerim kurslarında mukabele ve okuma eğitimlerinin sürdüğünü, kursun hem mevcut öğrencileri hem de dışarıdan katılan misafirleri ağırladığını belirtti. Bu kurslarda şu anda 70'i aşkın öğrencinin eğitim aldığını ekledi.

Kurslar, haftanın her günü sabah ve öğlen olmak üzere düzenli olarak gerçekleştiriliyor, böylece kadınlara esnek katılım seçenekleri sunuluyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin bu girişimi, kadınların mesleki ve kişisel gelişimine katkıda bulunurken, aynı zamanda toplumsal katılımlarını da teşvik ediyor.

samsunda-el-sanatlari-ve-kuran-kurslarina-buyuk-ilgi-001.webp

samsunda-el-sanatlari-ve-kuran-kurslarina-buyuk-ilgi-002.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel