Samsun'da çatışma 1 ölü!

Samsun’un Havza ilçesinde teröristlerin geçiş noktasına pusu atan güvenlik güçlerinin ‘dur’ ihtarına ateşle karşılık veren iki kardeşten biri hayatını kaybetti.Edinilen bilgiye göre, istihbarat çalışmaları kapsamında ilçenin Boğaziçi mevkiinde Samsun-Anka

Samsun'da çatışma 1 ölü!

Samsun’un Havza ilçesinde teröristlerin geçiş noktasına pusu atan güvenlik güçlerinin ‘dur’ ihtarına ateşle karşılık veren iki kardeşten biri hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, istihbarat çalışmaları kapsamında ilçenin Boğaziçi mevkiinde Samsun-Ankara Karayolu’nu bağlayan viyadük altında, eski Ankara yolu olarak bilinen noktada güvenlik güçleri pusu attı. Ayvacık ilçesinde bir teröristin yakalanması ve 3 teröristin kaçması, teröristler tarafından Havza ilçesindeki bölgenin geçiş noktası olarak kullanıldığı yönündeki bilgiler kapsamında yürütülen çalışmalarda, güvenlik güçlerince bölgede düzenli olarak devriye görevine başlandı.

Ağır silahlarla konuşlanan güvenlik güçleri dün gece saat 22:30 sıralarında Samsun-Sivas demiryolu hattı üzerinde iki kişinin bulunduğunu tespit etti. Dur ihtarına iddiaya göre ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı. Yaklaşık 30 dakika süren çatışma sonrasında güvenlik güçlerinin yaptığı arazi taramasında iki kardeş oldukları belirlenen Gökhan Çetintaş (16) ölü, ağabeyi Habip Çetintaş (19) sağ olarak ele geçirildi.

Terör şüphesiyle çok sayıda güvenlik kuvveti sevk edilirken, geniş çaplı arazi taraması gerçekleştirdi. Savcı olay yerine gelerek inceleme yaparken, bölge güvenlik kordonuna alındı. Giriş-çıkışlar polis tarafından tutuldu, geçişlere ise izin verilmedi. Olay yeri inceleme ekiplerinin delilleri toplamasının ardından Gökhan Çetintaş’ın cesedi Havza Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Çatışma sonrası bir kuru sıkı tabancanın ele geçirildiği öğrenilirken, ağabey ise İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. İlk belirlemelere göre Paşapınar Köyü’ndeki annelerini ziyaret etmek için kardeşlerin gece yola çıktığı bildirilirken, güvenlik güçlerine neden ateş açtıkları ve sonrasında yaşanan çatışma detaylı bir şekilde soruşturuluyor.

İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelen kaymakamlık binasındaki çay ocağında çalışan baba Hasan Çetintaş ise oğlunun ölüm haberiyle yıkıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel