Samsun'da bahar kupası atlama şampiyonası başladı

 Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüzme Federasyonu tarafından düzenlenen Bahar Kupası Atlama Şampiyonası, Samsun'da başladı.  Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Olimpik Yüzme Havuzu'nda, Bahar Kupası Atlama Şampiyonası çok sayı

Samsun'da bahar kupası atlama şampiyonası başladı
 Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüzme Federasyonu tarafından düzenlenen Bahar Kupası Atlama Şampiyonası, Samsun'da başladı. 
 
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Olimpik Yüzme Havuzu'nda, Bahar Kupası Atlama Şampiyonası çok sayıda sporcunun katılımı ile start aldı. 3 gün sürecek olan Bahar Kupası Atlama Şampiyonası'na Samsun başta olmak üzere İzmir, Muğla, Ankara, Afyon Karahisar, Manisa, illerinden 10 kulüp, 27 bayan, 25 erkek sporcu olmak üzere toplam 52 sporcu katıldı. Müsabakaların bitiminde seçilen sporcular üniversitenin Olimpik Yüzme Havuzu'nda 29 Mart-04 Nisan tarihleri arasında milli takım kampına alınacak.
 
Şampiyona hakkında bilgi veren Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akif Ziyakil, "Yüzme Federasyonu'nun 27-29 tarihleri arasında düzenlediği Bahar Kupası Atlama Şampiyonası, 6 ilden 25 erkek, 27 bayan olmak üzere toplam 52 sporcunun katılımı ile yapılmaktadır. Atlama branşı gibi gelişen olimpik dallarda yapılan müsabakalar yeni sporcuların keşfedilmesinde ve sporcuların deneyim kazanmasında önemli bir araçtır. Bu konuda önümüzdeki yıllardaki hedefimizin benzeri şampiyonalarda çok sayıda ilden yüzlerce sporcunun şampiyonalara katılmasıdır. Gerçekten bu sporcuları şampiyonaya hazırlayan antrenörlere, organizasyona yapan yüzme federasyonuna ve Türk spor adına yüzme federasyonu ile işbirliği yapan Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne katkılarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Atlama gibi teknik branşlarda nitelikli antrenörlerin sayısının artırılması konusunda yüzme federasyonu ile üniversitelerin işbirliği kritik bir öneme sahiptir. Her üniversitenin spor bilimleri fakültesi veya spor yüksek okulları belli branşlarda uzmanlaşarak antrenör yetiştirmesi, Avrupa Birliği uyumsallaşma süreci kapsamında öngörülmektedir. Federasyonların bünyesinde çalışacak nitelikli antrenörlerin yetiştirilmesi, uzun vadeli sporcu geliştirme programlarının sporculara her yaş grubunda yarışma deneyimi kazandıran uygun yarışma ve şampiyonalarla geleceğin olimpiyat şampiyonlarını yetiştirmek mümkündür. Bu çerçevede Ondokuz Mayıs Üniversitesi Olimpik Yüzme Havuzu'nda Türkiye Yüzme Federasyonu Bahar Kupası Atlama Şampiyonası ayrı bir önem kazanmaktadır" dedi.
Olimpik başarılar planlanırken doping şike ve her türlü spor ahlakı dışındaki davranışlardan uzak durmanın başarılı olmaktan daha önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Akif Ziyakil, "Sporcuların kendilerine, takım arkadaşlarına, seyirciye, hakemlere saygıyı ön planda tutarak yarışmaları önemlidir. Şampiyonaya katılan bütün sporculara başarı ve mutluluklar dilerim" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler