Samsun’da 4 metrekarelik dükkanında yıllardır saat onarıyor!

Samsun’da babasından devraldığı mesleğini yıllardır 4 metrekarelik dükkanında sürdürüyor.
Samsun’da 4 metrekarelik dükkanında yıllardır saat onarıyor!

Samsun'da 4 metrekarelik dükkânında babasından devraldığı mesleği sürdüren mekanik saat tamircisi adam, kaybolmaya yüz tutmuş saat ustalığını yaşatıyor. 1967'den beri saat tamirciliği yapan adam, ailesinin bu alandaki serüveninin bir asrı aştığını söylüyor.

saat1

Demiryollarından emekli olduktan sonra, baba mesleğine dönen Avni Yavuz (66), 2014'te açtığı küçük dükkânında yalnızca mekanik saat tamiri yapıyor. Gramofon ve daktilo gibi antika eşyaları da onaran Yavuz, dijital saatleri 'elektronik cihaz' olarak gördüğünü ve gerçek saatlerin mekanik olanlar olduğunu dile getiriyor.

Mekanik saat tamirinin yok olmaya yüz tuttuğunu belirten Yavuz, "Eskiden ustalık vardı, şimdi saatçilik pil takıp kayış değiştirmekten ibaret hale geldi. Samsun'da bu işi yapan bir elin parmağını geçmiyor. Bizimki hobi gibi; önemli olan vakti değerli geçirmek ve eski eşyaları yeniden hayata döndürebilmek" dedi.

saat2saat3

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir