Samsun'da 12 yaşında çocuk cinayeti anlattı

 Samsun'da internette başka erkeklerle chat yapan eşi. 44 yaşındaki Büşra Candan'ı öldüren 47 yaşındaki Ahmet Candan'ın yargılanmasına başlandı. Duruşmaya sinir krizi geçirdiği için hastaneye kaldırılan tutuklu sanık Candan katılmaz, çiftin 12 yaşındaki ç

Samsun'da 12 yaşında çocuk cinayeti anlattı

 

Samsun'da internette başka erkeklerle chat yapan eşi. 44 yaşındaki Büşra Candan'ı öldüren 47 yaşındaki Ahmet Candan'ın yargılanmasına başlandı.
 
Duruşmaya sinir krizi geçirdiği için hastaneye kaldırılan tutuklu sanık Candan katılmaz, çiftin 12 yaşındaki çocukları C.C. tanık olarak dinlendi. C.C., olay sırasında uyuduğunu anlatırken, "Gürültüye uyandım. Babam annemin arkasında boğazına sarılmıştı. Annem de telefonunu bana vermeye çalışarak polis çağırmamı istedi. Ancak, babam telefonu aldı. Ben de koşarak polis merkezine gittim. Döndüğümde annem kanlar içindeydi" dedi.
 
Olay,
 
İlkadım İlçesi Karadeniz Mahallesi'nde geçen Nisan ayında meydana gelen olayda, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde teknisyen Ahmet Candan 2 çocuğunun annesi, 17 yıllık eşi Birsen Candan ile internette erkeklerle chat yapıp kendisini aldattığını öne sürerek tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Ahmet Candan ekmek bıçağı ile eşine vurmaya başladı. Gürütü üzerine çiftin evde bulunan oğlu C.C uyandı. Ahmet Candan, elindeki bıçağın kırılması üzerine başka bir bıçak alıp eşini 28 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Olayı gören C.C. koşarak yaklaşık 50 metre uzaklıkta bulunan polis merkezine giderek yardım istedi. Eve gelen polisler kadını kanlar içinde bulurken Ahmet Candan'ı da gözaltına aldı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen sanık, "Akşamları internetten başka erkeklerle görüşüyor, beni aldatıyordu" iddiasında bulundu. Mahkemeye sevk edilen Ahmet Candan, 'Eşini kasten öldürmek' suçundan tutuklandı.
 
Samsun 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Ahmet Candan, ilk duruşmaya gelmedi. Duruşmada, cezaevinde rahatsızlandığı için hastaneye kaldırıldığı belirtilen tutuklu sanığın 2 oğlu tanık olarak dinlendi. 15 yaşındaki A.C. tanıklık yapmacağını belirtirken C.C., korku dolu anları soğuk kanlılıkla anlattı. Olay akşamı ağabeyinin bir arkadaşında olduğunu belirten küçük çocuk, "Annem mısır patlattı. Hep birlikte televizyon izledik. Babam bilgisayarda bir şeyler yaptı. Sonra annem bilgisayarın başına oturdu. Gece yarısıydı, odama uyumaya gittim. 1 saat sonra gürültüye uyandım. Babam annemin arkasında boğazına sarılmış bağırıyordu. Annem de telefonunu bana vermeye çalışarak 'Baban beni öldürecek polis çağır' dedi. Ancak, babam telefonu aldı. Kendi telefonumdan polisi aramak istedim. Babam onu da elimden aldı. Daha sonra babam bıçakla anneme vurmaya başladı. Ben de koşarak polis merkezine gidip haber verdim. Eve döndüğümde annem kanlar içinde yerdeydi" diye konuştu.
 
Duruşmada tanık olarak dinlenen Birsen Candan'ın anne ve babası damatlarını suçladı. 63 yaşındaki Mehri Baş, damadının kızını kasten ve planlayarak öldürdüğünü söyleyerek, "Kızım eşine, çocuklarına ihanet edecek bir kişi değildir. Bu olaydan 2 ay önce kavga ettikleri için kızım boşanma davası açtı. Ancak, Ahmet kendisini ikna edip yeniden barıştılar. Sonra da bu olay meydana geldi" dedi.
Mahkeme, gelmeyen sanığın dinlenmesine ve evde bulunan bilgisayarın incelenerek genç kadının başka erkeklerle görüşme yapıp yapmadığının tespit edilmesine karar verip duruşmayı erteledi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel