Samsun'da 12 milyon dolarlık ihracat

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Samsun'dan 9 ülkeye su ürünleri olarak yaklaşık 12 milyon dolarlık ihracat yapıldığını bildirdi.Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Samsun'dan su ürünleri ihrac

Samsun'da 12 milyon dolarlık ihracat

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Samsun'dan 9 ülkeye su ürünleri olarak yaklaşık 12 milyon dolarlık ihracat yapıldığını bildirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Samsun'dan su ürünleri ihracatının her yıl artarak devam ettiğini söyledi.

Samsun'un su ürünleri üretimi ve sanayisinde önemli bir merkezi olduğuna işaret eden Güven, "Samsun'da 2014 yılındaki ihracat bir önceki yıla göre yüzde 80 artarak 11 milyon 998 bin 376 dolara ulaştı. Su ürünleri ihracatı,  Fransa, Belçika, Avusturya, İspanya'ya alabalık füme, marine hamsi, dondurulmuş hamsi, Avrupa deniz levreği, dondurulmuş alabalık ürünleri olarak yapılırken Kore, Çin, Peru, Gürcistan ve İsrail’e ise balık yağı, balık unu ve balıketi ihracatı yapıldı" dedi.

Samsun'da 6 adet su ürünleri tesisinden 5'inin AB üyesi ülkelere ihracat onayı bulunduğunu vurgulayan Güven, bunun yanı sıra balık unu ve balık yağı üreten tesis sayısının üç olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler