Samsun yangınla savaşıyor

Samsun Yakakent İlçe Kaymakamı Yusuf Gemici, Kösedağ ve Çobanlı mevkisinde ormanlık alanda başlayan ve konutların da zarar gördüğü yangının soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Kaymakam Gemici, ardından hasar tespit çalışmalarına baylanılacağını

Samsun yangınla savaşıyor
Samsun Yakakent İlçe Kaymakamı Yusuf Gemici, Kösedağ ve Çobanlı mevkisinde ormanlık alanda başlayan ve konutların da zarar gördüğü yangının soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Kaymakam Gemici, ardından hasar tespit çalışmalarına baylanılacağını belirterek, "İlk belirlemelere göre en az 15- 20 hektar orman arazisi yangında zarar gördü. Evler ahşap olduğu için alevler sıçradıktan kısa süre sonra yangın büyüdü. Ancak ekiplerin müdahalesinin ardından lodosun olumsuz etkisine rağmen kontrol altına alınabildi" dedi. 
 
Evleri zarar gören vatandaşlar için bölgeye İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından konteynerler gönderildiğini dile getiren Kaymakam Gemici şöyle konuştu:
 
"Büyükşehir Belediyesi tarafından alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra konteynerler yerleştirilecek. Yangında evleri yanan vatandaşlarımız şu an yakınlarının yanlarında kalıyor. Kendilerine Türk Kızılayı Samsun Şubesi tarafından gıda ve giyim yardımı yapılıyor. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel