Samsun pedal çevirdi

  SAMSUN’DA HER YAŞTAN BİSİKLETLİ PEDAL ÇEVİRDİ Bisikletliler Derneği Samsun İl Temsilciliği 16-22 Eylül tarihlerinde kutlanan ‘Otomobilsiz Yaşam Günü’ haftası dolayısıyla bisiklet gezisi düzenlediler.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Samsun İl Müdürlüğü, Ata

Samsun pedal çevirdi

 

 

SAMSUN’DA HER YAŞTAN BİSİKLETLİ PEDAL ÇEVİRDİ

 

Bisikletliler Derneği Samsun İl Temsilciliği 16-22 Eylül tarihlerinde kutlanan ‘Otomobilsiz Yaşam Günü’ haftası dolayısıyla bisiklet gezisi düzenlediler.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Samsun İl Müdürlüğü, Atakum Belediyesi ve Bisikletliler Derneği Samsun Temsilciliği’nin organize ettiği bisiklet gezisine her yaştan vatandaş katıldı. Atakum İlçesi Sahil Yolu’nda yaklaşık 800 metre pedal çeviren vatandaşlar, unutulmaz bir gün geçirdiler. Etkinliğe destek veren Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vedat Durna, bisiklet yolları için yerel yönetimlere bakanlık ve müdürlük olarak destek verildiğini söyledi. Etkinliğe katılan herkese teşekkür ettiğini belirten Müdür Durna, “Bu etkinlik geçtiğimiz hafta hava muhalefeti nedeniyle yapılamadı ve bu güne sarktı. Ben katkısı olan herkese bakanlık ve müdürlüğümüz adına teşekkür ediyorum. Amaç gençleri toplu ulaşıma sevk etmektir. Ülkemizde son yıllarda temiz havayla ilgili çok çalışmalar yapılıyor. Önümüzdeki haftalarda temiz havayla ilgili Samsun’da da çeşitli etkinlik düzenlenecek" dedi.

Bisikletliler Derneği Samsun İl Temsilcisi Tarık Torun, “Samsun’da bugün hava çok güzel. Her yaştan arkadaşımız etkinliğimize destek verdi. Etkinliğin temel hedefi ulaşımda bisiklet kullanmaya insanları teşvik etmek. Otomobillerin artık her yeri kapladığını çok iyi görüyoruz ve biliyoruz. Şu anda bulunduğumuz sahil yolunda bile artık yolun her iki tarafı bile otomobillerle dolu. Böyle bir etkinlikle, yöneticilere bu konularda alternatiflerin olduğunu belirtmek adına böyle bir etkinlik yaptık. Ben Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza, İl müdürlüğümüze ve Atakum Belediyemize teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Etkinlik sonrası katılımcılar bir kafe de uzun süre dinlenerek sıcak havanın tadını çıkardılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel