Samsun Müzesi'nde Tarih Öncesi Dev Mamut Fosilleri Sergilenmeye Başladı

Samsun'un yeni müzesinde, Ladik'ten çıkarılan 1-2 milyon yıllık mamut fosilleri sergileniyor. Kültür ve Turizm Bakanı'nın açılış yaptığı müze, Karadeniz'in tarihini yansıtan eserlerle dolu.

Samsun Müzesi'nde Tarih Öncesi Dev Mamut Fosilleri Sergilenmeye Başladı

Samsun'un Ladik ilçesinde bulunan antik mamut fosilleri, şehrin yeni açılan müzesinde sergilenmeye başladı. 13 Mart'ta Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından açılan ve Karadeniz'in dinamiklerinden esinlenilen mimarisiyle dikkat çeken Samsun Müzesi, 15 bin metrekarelik geniş bir alanda ziyaretçilerini ağırlıyor. Müzede, Hititlerden Osmanlı dönemine kadar uzanan geniş bir tarihi yelpazede eserler yer alıyor.

Özellikle dikkat çeken sergilerden biri, 14 yıl önce bir maden ocağında tesadüfen keşfedilen ve bölgede bu türde ilk kez rastlanan mamut fosilleridir. Müzede ayrıca, yaban atına ait fosiller ve mamutun dişleri de sergileniyor. Samsun Müzesi'nde görevli arkeolog Uğur Akyüz, fosillerin 1 ila 2 milyon yıllık olduğunun belirlendiğini ve bu keşfin, Karadeniz Bölgesi'nde deniz seviyelerinin değişimi ve karasal yaşamın evrimi hakkında önemli bilgiler sunduğunu ifade etti.

Yenilenen müze, bölgenin zengin tarihini yansıtan birçok eseri bir araya getirirken, mamut fosilleri sergisiyle bilimsel ve tarihsel merak uyandırıyor. Ziyaretçiler, özellikle öğrenciler, bu benzersiz fosilleri büyük bir ilgiyle inceledi. Samsun Müzesi'nin bu yeni eklenen koleksiyonu, şehrin kültürel ve bilimsel mirasını daha da zenginleştiriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel