Samsun ile Artvin'i birbirine düşüren fotoğraf!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Abdurrahman Aksoy, sosyal paylaşım sitelerinde ve forumlarda yayınlanan bir fotoğrafın kendisine ait olduğunu ve fotoğrafın Artvin’de değil, Samsun’da çektiğini söyledi.2007 yılında hayv

Samsun ile Artvin'i birbirine düşüren fotoğraf!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Abdurrahman Aksoy, sosyal paylaşım sitelerinde ve forumlarda yayınlanan bir fotoğrafın kendisine ait olduğunu ve fotoğrafın Artvin’de değil, Samsun’da çektiğini söyledi.

2007 yılında hayvancılığı geliştirme ile ilgili çiftçilere Avrupa Birliği eğitim projesi için kapak fotoğrafı olarak çektiği bir fotoğrafın sosyal paylaşım sitelerinde ve forumlarda "Artvin’de bir yaylacı kadın" adı altında yanlış bir şekilde paylaşılarak yayıldığını belirten OMÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy, ilgili fotoğrafın Artvin’de değil, Samsun’un Tekkeköy ilçesinde çektiğini belirtti.

Çektiği fotoğrafın TÜBİTAK tarafından "Geçmişten Geleceğe Fotoğraf" adı altındaki fotoğraf yarışmasında yılın fotoğrafı seçildiğini ifade eden Dekan Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy, “Bu fotoğrafı 2007 yılında Samsun’un Tekkeköy ilçesinde hayvancılığı geliştirme ile ilgili çiftçilere Avrupa Birliği eğitim projesi vardı. O projede bu fotoğrafı kapak fotoğrafı olarak çekmiştik. Daha sonra kitap TÜBİTAK tarafından ‘Geçmişten Geleceğe Fotoğraf’ adı altındaki projede yılın fotoğrafı seçildi. Fotoğraf Samsun’da çekildi. Hayvancılık ve hayvan sevgisi adına aynı zamanda bu kadar kişinin bu fotoğrafı paylaşması güzel bir olay. Fakat olayın üzücü tarafı fotoğrafı çeken kişi olarak ben bunu Artvin’de değil, Samsun’da çektim. Gönül isterdi ki paylaşılırken doğru bilgilerle paylaşılsın. Hayvan sevgisine bir katkısı oluyorsa bundan mutluluk duyarım. İnsanların hayvanlara karşı ve hayvanların eziyet görmemelerine karşı sevgide bir katkı olacaksa buna söyleyebilecek hiçbir şeyim olmaz. Tam aksine mutluluk duyarım. Bu fotoğrafı bakanlar, milletvekilleri, sanatçılar gibi birçok kişi paylaştı. Buda bizim ülkemizde halen telif hakkında bir sıkıntı olduğunu gösteriyor” dedi.

Fotoğrafın sahipsiz olmadığının altını çizen Dekan Aksoy, “Tek sevindirici taraf yorumlardan anladığım kadarıyla insanların köy hayatına, yayla hayatına ve geçmişe dönük bir sevginin olmasıdır. Bu fotoğrafı sosyal ortamda benim tespit ettiğim 100 binlerce kişi paylaştı. Bu paylaşımlar son 2 ay içersinde oldu. Sosyal paylaşım sitelerine birisi bu fotoğrafı ‘Artvin’den bir yaylacı kadın’ adı altında paylaştı. Bu fotoğraf Türkiye’de en çok paylaşılan fotoğraflardan biri haline geldi. Ama gönül ister ki bu fotoğraf sahibiyle ve gerçek kimliği ile paylaşılsın” diye konuştu.

2.20140301110719.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler