Samsun doğal gaz'da sorun yok

SAMGAZ Genel Müdürü Murat Albayrak, dağıtım şebekesinde doğal gaz arzının durdurulmasını gerektirecek herhangi bir sorunun tespit edilmediğini açıkladı. Murat Albayrak, Samsun’da yaşanan sel felaketinin ardından, yapılan çalışmalarla ilgili son durum hakk

Samsun doğal gaz'da sorun yok

SAMGAZ Genel Müdürü Murat Albayrak, dağıtım şebekesinde doğal gaz arzının durdurulmasını gerektirecek herhangi bir sorunun tespit edilmediğini açıkladı. 
Murat Albayrak, Samsun’da yaşanan sel felaketinin ardından, yapılan çalışmalarla ilgili son durum hakkında bilgiler verdi.

Canik Kuzey Yıldızı Sitesi ve Lovelet Alışveriş Merkezi’ne doğal gaz arzının tedbiren durdurulduğunu belirten Albayrak, sel felaketi sonrasında şehir giriş istasyonu ve şehir içi istasyonları dahil tüm istasyonların hızla kontrol edildiğini kaydetti. Albayrak, “Dağıtım şebekesinde doğal gaz arzının durdurulmasını gerektirecek herhangi bir sorun tespit edilmemiştir. Canik Kuzey Yıldızı Sitesi’ne ait 400 dairenin ve Lovelet Alışveriş Merkezi’nin doğal gaz arzı tedbiren durdurulmuştur. Sel esnasında ve sonrasında doğal gaz şebekesi sürekli olarak faaliyette tutulmuş; sadece servis kutusu hasar gören ve su altında kalan binalarda ve iş yerlerinde sektör vanalarının kontrollü olarak kapatılması sağlanmıştır” dedi.

Kamu hizmeti veren başta sağlık, güvenlik, lojman ve misafirhane gibi binaların herhangi bir sorun yaşamaması ve doğal gaz arzlarının durmaması adına ön kontrollerin yapıldığını bildiren Albayrak, “Doğal gaz arzı kesintisiz sağlanmıştır. Bölgede şu an için; tespit ve bildirim yapılan herhangi bir doğal gaz kaçağı bulunmamakla birlikte, muhtemel doğal gaz kaçak riskleri göz önünde bulundurulmuş ve gerekli önlemler alınmıştır. Doğal gaz şebekelerinde kaçak kontrolü için özel donanımlı araç ve lazer ölçüm ekipmanları ile uzman ekipler tarafından gerekli kontroller yapılmıştır. Ayrıca Canik Kaymakamlığı bünyesinde kurulan kriz masası ile de sürekli irtibat halinde çalışmalar sürdürülmektedir. Yaşanan üzücü felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı diliyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel