Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nden borç kapatma kararı!

Samsun Büyükşehir Belediye (SBB) Meclisi’nin olağanüstü toplantısında, Ziraat Bankası'na olan 2 milyar 356 milyon TL tutarındaki borcun kapatılması için Atakum ilçesindeki 5 taşınmazın takas edilmesi kararı alındı.
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nden borç kapatma kararı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) Meclisi'nin olağanüstü toplantısında, Ziraat Bankası’na olan 2 milyar 356 milyon TL’lik borcun kapatılması için Atakum’daki 5 taşınmazın takas edilmesine karar verildi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, alınan kararla birlikte belediyenin borç stokunun 2 milyar 177 milyon TL azaldığını ve Nisan ayından sonra hiçbir bankaya borçlarının kalmayacağını belirtti.

Atakum’daki 5 Taşınmaz Kredi Borcuna Mahsup Edilecek

SBB Mart Ayı Olağanüstü Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın başkanlığında gerçekleşti. Mecliste, Ziraat Bankası’na olan 2 milyar 356 milyon TL’lik borcun kapatılması amacıyla Atakum ilçesinde bulunan 5 taşınmazın ipotek edilmesi ve takas işlemi için belediye başkanına yetki verilmesi görüşüldü.

CHP grubunun "hayır" oyu vermesine rağmen, madde oy çokluğu ile kabul edilerek karara bağlandı. Takas edilecek taşınmazlar şu şekilde belirlendi:

Atakum 0 ada 1907 parsel

Atakum 0 ada 2862 parsel

Atakum 15319 ada 1 parsel

Çobanözü 12713 ada 1 parsel

Kamalı 12098 ada 10 parsel

Başkan Halit Doğan: "Borç Stokumuz 2,1 Milyar TL Azaldı"

Başkan Halit Doğan, göreve geldikleri günden bu yana belediyenin 5 bankaya olan kredi borçlarını kapattıklarını ve bu süreçte borç stokunu önemli ölçüde azalttıklarını ifade etti.

"Şu ana kadar 5 bankanın kredi borçlarını nakit olarak kapattık. Toplamda 688 milyon TL anapara ödeyerek 875 milyon TL faiz yükünden kurtulduk. Böylece borç stokumuzda 2 milyar 177 milyon TL’lik bir azalma sağlandı. Bu da toplam borç içinde yüzde 22'lik bir eksilmeye neden oldu."

"Nisan Ayından Sonra Hiçbir Bankaya Borç Kalmayacak"

Başkan Doğan, bankalara olan borçların faiz yükünden kurtularak Samsun’a hizmet için kullanılması gerektiğini belirtti:

"Şu anda iki bankaya ana borcumuz kaldı. Bunlardan biri bugünkü Ziraat Bankası borcu. 1 milyar 129 milyon TL anapara ve 1 milyar 220 milyon TL faiz olmak üzere toplam 2 milyar 356 milyon TL'lik borcu gayrimenkul takası ile kapatmayı hedefliyoruz. Bir diğer bankaya da toplam 4 milyar 562 milyon TL borcumuz bulunuyor ve bununla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Hedefimiz, Nisan ayı itibarıyla İller Bankası hariç hiçbir bankaya borç kalmaması."

İller Bankası’na olan 812 milyon TL’lik borç dışında hiçbir esnaf, müteahhit veya kurumdan alacaklı olmadıklarını vurgulayan Doğan, SBB’nin dönem borçlarının tamamını günü gününe ödediğini ifade etti.

"Faizden Edeceğimiz Tasarrufla Samsun’a Hizmet Edeceğiz"

Belediye Başkanı Doğan, faiz yükünden kurtulmanın Samsun için büyük bir fırsat olacağını belirterek şunları söyledi:

"Geçmiş dönemde çekilen kredilerin bir kısmı kamulaştırmalara, bir kısmı da araç alımına harcandı. Ancak bugün faiz oranlarının geldiği nokta düşünüldüğünde, belediyemizin bu faiz yükünden kurtulması şart. 2028’e kadar devam eden değişken faiz sarmalından çıkmak ve Samsun’a daha fazla hizmet edebilmek adına bu çözümü ürettik."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir