Samsun’un Atakum Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Hasan Ali Yücel Öykü Yarışması” sonuçlandı. Eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel anısına gerçekleştirilen yarışma, Samsun’daki ortaokul ve lise öğrencilerinden büyük ilgi gördü. Serbest konulu olarak düzenlenen yarışmada genç yazarlar, hayal güçlerini ve edebi yeteneklerini öykülerine yansıttı. Yarışmanın finalinde dereceye giren eserler, jüri tarafından titizlikle değerlendirildi.
Ödül Töreni 25 Nisan Cuma Günü Düzenlenecek
Yarışmanın ödül töreni, 25 Nisan Cuma günü saat 18.00’de Atakum Belediyesi Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Program, “Yücel’in Çiçekleri” belgeselinin gösterimiyle başlayacak. Belgeselin ardından, ödül törenine geçilerek yarışmanın kazananlarına ödülleri takdim edilecek.
Ortaokul ve Lise Düzeyinde Dereceye Girenlere Para Ödülleri Verilecek
Yarışmada başarılı olan öğrencilere verilecek ödüller şu şekilde belirlendi:
Ortaokul Kategorisi:
Birincilik: 4.000 TL
İkincilik: 3.000 TL
Üçüncülük: 2.000 TL
Mansiyon: 1.500 TL
Lise Kategorisi:
Birincilik: 6.000 TL
İkincilik: 4.000 TL
Üçüncülük: 3.000 TL
Mansiyon: 2.000 TL
Ayrıca, dereceye giren öğrencilerin danışman öğretmenlerine de İsmail Hakkı Tonguç Özel Ödülü verilecek.
Başkan Serhat Türkel: “Yarışmamız Edebiyata Yeni Yetenekler Kazandıracak”
Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, yarışmanın kentin kültürel hayatına önemli katkı sağlayacağını belirterek şu açıklamalarda bulundu:
“Milli Eğitim Eski Bakanımız Hasan Ali Yücel’in adına yakışır, son derece özel ve anlamlı bir organizasyona imza atıyoruz. Bu yıl ilkini düzenlemenin gururunu yaşıyoruz. Yarışmamızın geleneksel hale gelmesi için yola çıktık. Her yıl edebiyat dünyasına yeni yetenekler kazandırmayı hedefliyoruz.”
Başkan Türkel, tüm Samsun halkını ödül törenine davet ederek, yarışmanın edebi üretimi teşvik eden bir platform haline geleceğini sözlerine ekledi:
“Genç kalemlerimizin öyküleriyle tanışmak, onlara destek olmak bizim için çok kıymetli. Bu anlamlı törende buluşmak üzere tüm halkımızı bekliyoruz.”
Kaynak: