Şampiyonluk anıtı için süreç başladı

 Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu temsili şampiyonluk ve kupa anıtının dikilmesi için vatandaşların belediyeye dilekçe ile başvurduklarını belirterek, önemli muhataplardan birisi olan Trabzonspor’a resmi yazı yazarak bu konudaki görüş

Şampiyonluk anıtı için süreç başladı

 Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu temsili şampiyonluk ve kupa anıtının dikilmesi için vatandaşların belediyeye dilekçe ile başvurduklarını belirterek, önemli muhataplardan birisi olan Trabzonspor’a resmi yazı yazarak bu konudaki görüş ve düşüncelerini yönetim kurulu kararı olarak belediyeye bildirmelerini istediklerini söyledi.

Trabzon Belediyesi Meclisi 2013 yılı ilk meclis toplantısını Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında gerçekleştirdi. Meclisin açılışında yaptıkları çalışmaları anlatarak sözlerine başlayan Başkan Gümrükçüoğlu daha sonra 2010-2011 futbol sezonunda Trabzonspor’un şampiyonluğunun engellenmesi, bugüne kadar hakkı olan kupanın tescil edilerek tesliminin gecikmiş olması nedeniyle temsili şampiyonluk ve kupa anıtının dikilmesi için birçok dilekçe aldıklarını kaydetti.

05.12.2012 tarihli İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Yaylalı ve 25.12.2012 tarihli Trabzonspor eski futbolcularından Serdar Bali’nin dilekçelerini okuyan Başkan Gümrükçüoğlu, yönetmelikler doğrultusunda dilekçeler için gereken iş ve işlemlerin değerlendirmelerinin sürdürüldüğünü kaydetti. Başkan Gümrükçüoğlu anıt konusunda kendilerine çok sayıda dilekçe geldiğini sözlerine ekledi.

Vatandaşlardan gelen güzel ve haklı talepleri ilgili yönetmelik gereği Trabzon Belediyesi Kültür Araştırma Kurulu’na havale ettiklerini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “ Kültür Araştırma Kurulu’ndan gelecek tavsiye niteliğindeki kararın Trabzon Belediye Meclisi Kültür, Çevre ve Spor Komisyonu’nun kararı sonrasında Belediye Meclisi’ne gelecek. Trabzon Belediye Meclisi her zaman olduğu gibi bundan sonra da Trabzonspor’un yanında olmaya devam edecektir. Bu süreci yönetmelikler gereği sürdürerek sonuca doğru gideceğiz” ifadelerini kullandı.

Böyle bir girişim sürecinde önemli muhataplarından birisinin de Trabzonspor olduğunu kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, temsili kupa ve şampiyonluk anıtının dikilmesi ve bunun devam eden yargı süreci ile TFF ve UEFA gibi ulusal ve uluslararası kuruluşlar nezdinde Trabzonspor’un hukuki durumunu ilgilendirdiğinden, temsili şampiyonluk kupası ve anıtı yapılması noktasındaki görüşlerinin yönetim kurulu kararı ile birlikte kendilerini bildirilmesi noktasında Trabzonspor’a resmi olarak yazı yazdıklarını kaydetti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler